![]() |
Kuva: Ekofokus |
Luonto on luonnonmukainen itsestään kehittynyt ja itseään säilyttävä maailma keinotekoisen tai tarkoituksellisesti tehdyn maailman vastakohtana.
Asutut- ja keinotekoisesti tehdyt maa-alueet ovat siis luonnonmukaisuuden vastakohtia, kuten myös kulttuuriympäristöt.Ympäristö on ihmiselle elintärkeä sillä se tuottaa tarvitsemamme resurssit, kuten happi, vesi, ruoka ja energia. Lisäksi ympäristöstämme saadaan lukematon määrä ihmiskunnan tarvitsemia muita materiaaleja ja hyöytyjä. Hyvinvoinillemme on hyvin tärkeää, ettemme ylitä planeettamme kestokyvyn rajoja ja pidämme maapallon elinkelpoisena.
Maapallon resurssit ovat koko ihmiskunnan yhteinen perintö, eikä vain muutaman ”rikkaan” omaisuutta.
Mehän tiedämme myös, että kaupungeissa eri puolilla maailmaa erityisesti kehitysmaissa on monia uhkia, jotka tekevät niistä ja niiden asukkaista erityisen haavoittuvia ilmastonmuutoksen vaikutuksille ja muille luonnon sekä ihmisen aiheuttamille katastrofeille kuten; maanjäristykset, äärimmäiset sääilmiöt, tulvat, mutavyöryt, myrskyt, pöly- ja hiekkamyrskyt, helleaallot, veden niukkuus, kuivuus, ilman saasteet, leviävät sairaudet ja merenpinnan nousu, joihin kuuluvat erityisesti suisto- ja rannikkoalueet, sekä pienet ja kehittyvät saarivaltiot, muiden muassa.