p

Historia viittaa siihen, että Covid-19 on tullut jäädäkseen

Salaperäinen flunssan kaltainen sairaus, joka aiheutti maun ja hajun menetyksen 1800-luvun loppupuolella, johtui todennäköisesti koronaviruksesta, joka aiheuttaa edelleen ihmisissä nykyään "tavallista flunssaa", sanoi professori Marc Van Ranst, KU Leuven, Belgia, koronaviruksen asiantuntija.

Kuva: Pixabay

"SARS-CoV-2-viruksen jalansija ihmiskunnassa tarkoittaa nykyään todennäköisesti samanlaista mallia ja siitä tulee jatkuvasti kiertävä eli 'endeeminen' virus, joka yhdistää neljä muuta ihmisen koronavirusta, jotka tarttuvat ihmisiin aiheuttaen tavallisempia kylmän oireita", sanoo Marc Van Ranst

Voisitko kertoa meille työstäsi, joka osoittaa, että OC43-niminen koronavirus on saattanut aiheuttaa 1890-luvun "venäläisen influenssapandemian", joka levisi Pietarista ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoihin?

"Kyllä, ensimmäinen tutkimus oli vuonna 2005. Uudistimme geneettisen analyysin (OC43-evoluutiosta), jotta saisimme selville, missä vaiheessa nauta- ja ihmisvirukset alkoivat erota toisistaan ​​(mikä osoittaa OC43-hyppylajia), ja löysimme täsmälleen saman päivämäärän (kuten Venäjän flunssaepidemia). Jopa tuolloin ihmiset keskustelivat tämän oudon influenssan syystä, vaikka he eivät tienneet edes viruksista. Mutta jo silloin oli silmiinpistävää, että tämä saattaa olla jotain erilaista"

Viime kuukausina toimittajat ovat etsineet arkistoja etenkin Venäjältä, he löysivät vanhoja sanomalehtiartikkeleita, joissa viitattiin maun ja hajun menetykseen, mikä ei todellakaan ole ominaista influenssapandemialle (mutta on oire Covid- 19). Se sopii myös tämän pandemian koronaviruksen alkuperään. Tämä ei ollut pandemia, jolla oli selkeä alku ja loppu, ja se kesti todennäköisesti useita vuosia.
Kaikki ainesosat ovat olemassa, jotta tästä viruksesta tulisi endeeminen koronavirus, joka voi olla olemassa satoja vuosia.
Prof. Marc Van Ranst, KU Leuven, Belgia 
Lähde: Horizon magazine 
Julkaisua koskee (CC BY 4.0) Lisenssi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.