p

Eurooppaan suunnitteluohjelma Ilmastonmuutokseen

Ilmastokysymyksiä ja -politiikkaa koskeva esityslista on erityisen kattava tällä viikolla. Eurooppa-neuvosto keskustelee 19. kesäkuuta unionin elvytyssuunnitelmasta, jonka pitäisi antaa Euroopalle mahdollisuus käynnistää talous uudelleen. Ilmastouutisia Euroopassa ovat myös useiden edustajakokouksien ja ilmastosopimusten perustaminen (Espanja) ja ehdotusten virallinen julkistaminen lähipäivinä (Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta). 
Kuva: Pixabay
Tässä yhteydessä ilmastomahdollisuus on päättänyt osoittaa eurooppalaisille johtajille joukon ehdotuksia, jotka sisällytetään Euroopan elvytyssuunnitelman ja "vihreän uuden sopimuksen" strategiaan, jotta voidaan vahvistaa Euroopan kykyä saavuttaa hiileneutraaliavoite vuonna 2050. Tämä puolustustoimi on  hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) lähestymistavan mukainen, ja sen perustamisen jälkeen COP 21 -yrityksen tarkoituksena on tuoda yhteen ilmastotoimiin osallistuvien toimijoiden monimuotoisuus kentällä, paikallisviranomaiset, yritykset, kansalaisjärjestöt, jne. ... Tämän tekstin ovat allekirjoittaneet Climate Chance -ryhmän jäsenet, kuusikymmentä eurooppalaista ja afrikkalaista henkilöä, jotka tunnetaan sitoutumisestaan ​​ilmastomuutoksen torjuntaan: paikallisten viranomaisten tärkeimpien maailmanlaajuisten verkostojen pääsihteerit, tutkijat mukaan lukien Jean Jouzel ja Valérie Masson-Delmotte, entiset ministerit, yritysten ja suurten organisaatioverkostojen päälliköt jne.

Tarkoilla ehdotuksilla tämä korostaa paikallisviranomaisten asemaa sekä kehityksen ja kansainvälisen yhteisvastuun haasteita. Nämä ehdotukset perustuvat kahden vuoden havaintoihin ja analyyseihin mitattavissa olevista menestyksistä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä, jonka on laatinut maailmanlaajuisen valtiosta riippumattoman ilmastotoiminnan seurantakeskuksemme.

Ehdotuksemme kattavat kuusi Euroopan unionin ja jäsenvaltioiden julkisen politiikan painopistealuetta:
1. Asetetaan hiilelle todellinen hinta ja katetaan kaikki maailman päästöt
2. Kehitetään kehitysyhteistyöpolitiikkaa ja rahoitusvirtoja kehitysmaihin
3. Tarjotaan voimakasta tukea paikallisille ja alueellisille viranomaisille
4. Sijoittaminen uuteen liikennepolitiikkaan
5. Ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kanssa yhteensopivan maatalouden kehittäminen
6. Digitaalisen muutoksen tekeminen siirtymisen tukemiseksi