p

Maailman suurin ilmastotapahtuma WWF:n Earth Hour näyttää jälleen valomerkin ilmastolle 30.3.

Miljoonat ihmiset näyttävät jälleen ilmastonmuutostapahtuma Earth Hourissa, kuinka huoli ilmastonmuutoksesta koskettaa ihmisiä ympäri maailmaa. Suomessa Earth Houria vietetään 30. maaliskuuta kello 20.30. Tapahtuma kannustaa suomalaisia tekemään ilmastotekoja ruokalautasellaan joka päivä.
Earth Hour 2018 VR kivimiehet. Suomessa valot sammuivat viime vuonna useista tunnetuista maamerkeistä, kuten Helsingin päärautatieasemalta. Kivimiesten lyhdyt sammuivat tunniksi ja näyttivät valomerkin ilmaston puolesta.
Kuva: Raine Laaksonen/WWF Suomi

WWF:n ilmastotapahtuma Earth Hour näyttää valomerkin ilmastolle Suomessa jälleen kerran. Viime syksynä hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportti totesi, ettei maapallon keskilämpötilan nousua voida rajoittaa 1,5 asteeseen ilman merkittäviä ilmastopäätöksiä.

"Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea meille rakasta. WWF:n Earth Hourissa miljoonat ihmiset näyttävät, että planeettamme tulevaisuus on meille elintärkeää. Päättäjien on kuultava viesti ja tehtävä nyt rohkeaa ilmastopolitiikkaa", sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa Earth Hour kiinnittää suomalaisten huomion erityisesti ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksiin. Tällä hetkellä ruoantuotanto on maailmanlaajuisesti suurin yksittäinen kasvihuonekaasujen aiheuttaja ja suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen. Ruoka muodostaa viidenneksen hiilijalanjäljestämme.

"Muuttamalla ruokailutottumuksiamme pystymme merkittävästi hillitsemään ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä", sanoo WWF:n johtava ruoka-asiantuntija Annukka Valkeapää.

Earth Hour tarjoaa suomalaisille helppoja keinoja miettiä ilmastoystävällisiä ruokavalintoja. Suomessa lukuisat ravintolat ja kahvilat ovat viime vuosina innostuneet osallistumaan WWF:n Earth Houriin ja tarjonneet ilmastoystävällisiä lounaita ja illallisia. Ravintoloiden ja muiden tahojen järjestämät tapahtumat löytyvät earthhour.fi-kampanjasivustolta. Yritykset ja muut tapahtumajärjestäjät voivat lisätä tapahtumansa kartalle ilmaiseksi.

Earth Hour -tapahtumaan voi osallistua myös muilla ilmastotempauksilla ja -tapahtumilla. Monet koulut ja oppilaitokset osallistuvat tapahtumaan jo Earth Hour -viikolla 13. Tapahtuman tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunnin ajaksi ja näyttää näin symbolinen valomerkki ilmaston puolesta. Suomessa monet kaupungit ja tahot ovat olleet mukana tapahtumassa vuodesta 2009 lähtien, jolloin Earth Houria vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.