p

Wärtsilä esittelee Slushissa tuotteen, jota ei pitäisi koskaan valmistaa: pelastusvene rakennuksille

Teknologiakonserni Wärtsilä julkaisee Slush Helsinki 2018 -tapahtumassa tuotteen, jonka ei pitäisi koskaan päästä tuotantoon: pelastusveneen rakennuksille. Näitä pelastusveneitä voitaisiin käyttää, kun vauhdilla etenevä ilmastonmuutos aiheuttaa hurjia sääilmiöitä, kuten voimakkaita tulvia merenpinnan noustessa.


Pelastusvene rakennuksille ei ole todellinen tuote, vaikka se voisi olla. Tuote on konseptoitu ja suunniteltu Wärtsilän Ship Design -yksikössä. Pelastusveneissä sovelletaan Wärtsilän älykästä teknologiaa niin merenkulun kuin energiankin aloilta. Pelastusveneissä käytetään muun muassa automaattista rantautumista (autodocking), langatonta latausta (wireless charging) ja dynaamista paikannusta (dynamic positioning). Itseohjautuva pelastusvene rakennuksille toimii täysin uusiutuvalla energialla, kuten aurinkoenergialla ja synteettisellä uusiutuvalla polttoaineella.

”Tämä hypoteettinen pelastusvene on meillä Wärtsilässä tapa tuoda ilmastonmuutoskeskustelu tekojen tasolle. Tämä konsepti ei oikeastaan ole niin epätodennäköinen kuin aluksi saattaa tuntua. Pelastusveneet olisivat olleet hyödyllisiä viimeaikaisissa rajuissa tulvissa Italiassa ja Indonesiassa. Meidän täytyy toimia nyt. Yhdessä. Tai sitten epätodennäköinen tapahtuu ja meidän on alettava rakentaa näitä pelastusveneitä”, sanoo Chief Digital Officer Marco Ryan.

Tänä vuonna Slushissa etsimme yhteistyökumppaneita rakentamaan parempaa maailmaa yhdessä Wärtsilän kanssa teemalla “Muutetaan tulevaisuuden kurssi” (’Let’s change the course of the future’).

“Tämä on avoin kutsu start-upeille, yhteistyökumppaneille, asiakkaille ja tuleville kollegoillemme. Olemme innokkaita tekemään yhteistyötä kaikkien alojen teknologiaosaajien kanssa ympäri maailmaa löytääksemme älykkäitä ratkaisuja omille toimialoillemme, energia-alalle ja meriteollisuuteen. Etsimme Slushissa täydellisiä kumppaneita tähän”, sanoo Steffen Knodt, johtaja Digital Ventures -tiimistä.

”Meillä ei ole varaa odotella, että toimialamme, meriteollisuus ja energia, parantavat toimiaan nykyisellä vauhdilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen niukentuminen edellyttävät innovatiivisia ja luovia ratkaisuja, joita Wärtsilä kehittää jo nyt. Emme kuitenkaan pysty toteuttamaan päämääräämme ’kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla’ ilman yhtä innovatiivisia kumppaneita kuin me itse, painottaa Wärtsilän konsernijohtaja Jaakko Eskola.

Wärtsilän laaja portfolio kestävää kehitystä tukevia tuotteita ja ratkaisuja osoittaa vahvan sitoutumisemme positiivisen globaalin kehityksen edistämiseen.

”Teknologialla on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämisessä. Kestävä kehitys on ollut Wärtsilässä kaiken perusta jo vuosikymmeniä. Meillä on useita kestävän kehityksen tavoitteita, kuten vähentää omaa energiankulutustamme 7% vuoteen 2025 mennessä ja vähentää kaasumoottoreiden kasvihuonepäästöjä 15% vuoteen 2020 mennessä. Nämä ja muut kestävän kehityksen tavoitteet on saavutettava, jotta vältämme tulevaisuuden, jossa tarvitaan pelastusveneitä rakennusten seinissä”, sanoo Marko Vainikka, Wärtsilän yhteiskuntasuhteiden ja kestävän kehityksen johtaja.

Lähde ja kuva: Wärtsilä Oyj

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.