p

Selvitys: Norsunluukauppa rehottaa netissä

Japanissa Yahoon verkkokaupassa myydään jopa kokonaisia syöksyhampaita

Uuden selvityksen mukaan norsunluuta kaupataan yhä avoimesti netissä. Kauppa kukoistaa erityisesti Japanissa, missä norsunluukauppa on edelleen laillista. Japanin Yahoon verkkokauppa on suurin yksittäinen japanilainen nettikauppa, joka sallii avoimesti norsunluun myynnin. WWF on vedonnut Yahoon verkkokauppaan myynnin lopettamiseksi. Norsunluukauppa on suurin syy norsujen salametsästykselle Afrikassa.
Norsu. Kuva: Pixabay

Villieläinten ja niiden osien laitonta kauppaa valvovan TRAFFICin mukaan Yahoon verkkokaupassa oli myynnissä vain neljän viikon pituisen tarkastelujakson aikana jopa 4 414 norsunluuesinettä ja 35 kokonaista norsun syöksyhammasta.

”Afrikassa tapetaan keskimäärin yksi norsu joka 25. minuutti. Viime viikolla Botswanassa löydettiin jopa 87 norsua, jotka oli tapettu niiden syöksyhampaiden takia. Norsunluukauppa on yksinkertaisesti saatava loppumaan Aasiassa, jotta salametsästys loppuu Afrikassa, ja teemme kaikkemme tämän eteen”, sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Norsunluukauppa on siirtynyt vahvasti verkkoon viime vuosina. Norsunluutuotteita myydään etenkin Aasiassa, pääasiassa Kiinassa. Japanin lisäksi norsunluukauppa on edelleen laillista esimerkiksi Vietnamissa, Myanmarissa ja Kambodžassa. Kiina kielsi norsunluukaupan kokonaan vuoden 2018 alusta.

Suuri osa Japanin verkkokaupoista on vapaaehtoisesti kieltänyt norsunluun myynnin sivuillaan, mutta Yahoo sallii sen edelleen. Nyt julkaistun selvityksen mukaan Japanin Yahoossa myynnissä olleiden norsunluutuotteiden yhteenlaskettu arvo oli yhteensä lähes 300 000 euroa.

”Selvityksen mukaan yksittäisten norsunluutuotteiden määrä verkkokaupassa oli vähentynyt viime vuodesta. Huolestuttavaa on kuitenkin, että myynnissä oli niin paljon kokonaisia norsun syöksyhampaita, jopa enemmän kuin edellisvuonna”, Pirinen sanoo.

Jopa 88 prosentilta Yahoo Japanin nettihuutokaupassa myytäviltä norsunluutuotteilta puuttui lain vaatima alkuperätodistus. Aiempina vuosina Yahoo-ryhmään kuuluvan nettihuutokaupan on todistettu olevan merkittävä lähde Kiinaan myytävälle laittomalle norsunluulle.

TRAFFIC valvoo globaalisti laitonta villieläimillä ja niiden osilla käytävää kauppaa. WWF on yksi TRAFFICin perustajaorganisaatioista.

Lähde: WWF Suomi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.