p

Repoveden kansallispuistossa sijaitsevan Lapinsalmen riippusillan kiinnitysankkuri petti

Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa.

Metsähallitus sai aamulla pelastusviranomaisilta tiedon Repoveden kansallispuistossa sijaitsevan Lapinsalmen riippusillan yhden kannatinvaijerin kiinnitysankkurin pettämisestä. Silta on nyt suljettu yleisöltä, ja suositun Ketunlenkin pääsee kiertämään vetolossin avulla. Maanantaina Metsähallitus arvioi tarkemmin läheltä-piti-tilanteen syyt. Tilannearvion mukaan sillalla oli tapahtumahetkellä enemmän ihmisiä kuin Metsähallituksen ohjeistus sallii.

Lapinsalmen riippusilta on vaurioitunut ja käyttökiellossa"Olemme erittäin pahoillamme, että retkeilijöille koitui pelon hetket mukavan retkikokemuksen sijaan. Ikävässä tilanteessa tärkeintä on, että kenellekään ei käynyt pahemmin", sanoo kenttäpäällikkö Auvo Sapattinen Metsähallituksesta.

Metsähallituksen hoidossa oleville riippusilloille on tarvittaessa annettu tarkat ohjeet kävijöiden yhtäaikaisesta määrästä ja/tai kävijöiden välimatkoista. Ohjeet käyvät tällöin ilmi maastotauluista siltojen kupeessa.

Kävijäturvallisuus on Metsähallitukselle tärkeä asia. Lapinsalmella tilanne kiinnitysankkurin pettämisen syistä selvitetään perusteellisesti. Samaan aikaan Metsähallitus selvittää laajemminkin retkeilyrakenteiden turvalliseen, virkistyskäyttöä ja luontomatkailua tukevaan ylläpitoon tarvittavaa tulevaa rahoitusta.

Lähde: Luontoon.fi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.