p

Rosatom ja National Geographic luovat ilmaston lämpenemistä käsittelevän Wild Edens -dokumenttisarjanRosatom ja National Geographic julkistivat 17.4.2018 Madridin Palacio Neptunossa uuden Wild Edens -dokumenttielokuvasarjan, jossa on kuvattu maailman upeimpia ja koskemattomimpia paikkoja ja niiden asukkaita, sekä kasveja että eläimiä, joiden elämä on vaarantunut ilmastonmuutoksen takia.

Wild Edens on ainutlaatuinen, Venäjän valtiollisen ydinvoimakonserni Rosatomin aloitteesta luotu projekti, joka keskittyy käsittelemään ilmastonmuutosta ja sen globaalille ekosysteemille aiheuttamaa vaaraa. National Geographicin kuvaama ja esittämä dokumenttisarja kertoo niistä harvinaisista ekosysteemeistä, jotka saattavat hävitä kokonaan ilmastonmuutoksen takia, ellei ihmiskunta kykene vähentämään hiilijalanjälkeään ja siirtymään puhtaaseen energiantuotantoon. Ilmastonmuutos voi johtaa kokonaisten eläinlajien häviämiseen.

Wild Edens -sarjan ensimmäinen jakso keskittyy tarkastelemaan Venäjän luonnon kasvistoa ja eläimistöä. Dokumenttia kuvattiin maan useilla syrjäseuduilla, kuten Altain vuoristossa, Kamchatkan niemimaalla ja Aktiksella. Jakson ensinäytös pidetään Venäjän Sochissa 14.-16. toukokuuta järjestettävällä kansainvälisellä ATOMEXPO 2018 -foorumilla. Tämän jälkeen se on katsottavissa National Geographicin omalla kanavalla.

Madridissa pidettyyn julkistustilaisuuteen osallistui useita Rosatomin ja National Geographic:n edustajia, kuvausryhmän jäseniä, sekä alan johtavia asiantuntijoita.

Rosatomin ensimmäinen varapääjohtaja ja kansainvälisen liiketoimintaosaston johtaja Kirill Komarov totesi tilaisuudessa esiintyessään, että ydinvoima toimii perustana hiilivapaalle ja puhtaalle energiantuotannolle. Hän jatkoi: ”Rosatom rakentaa eniten ydinvoimaloita maailmassa ja kantaa suuren vastuun useiden ihmiskunnan kohtaamien ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Haluamme säilyttää planeettamme ainutlaatuisen kauneuden tuleville sukupolville.”

National Geographicin kansainvälisen yhteistoiminnan apulaisjohtaja Annabelle Canwell puolestaan sanoi tervetuliaispuheessaan: ”National Geographic on huolestunut ilmastonmuutoksen aiheuttamata vaikutuksesta planeettamme flooraan ja faunaan. Me kaikki todistimme vuoden 2018 maaliskuussa, kun Keniassa kuoli maailman viimeinen zairenleveähuulisarvikuono. Ymmärrämme, että ilmastonmuutos johtuu pääasiassa hiilipäästöistä. Pyrimme yhdessä Rosatomin kanssa lisäämään yleistä tietoisuutta ilmaston lämpenemisestä, jotta voisimme välttää ja ehkäistä harvinaisten kasvi- ja eläinlajien sukupuuttoa.”

Tapahtuman vieraille oli esillä valokuvanäyttely Venäjää käsittelevän Wild Edens -ensijakson kuvauksista.

Taustatietoa:

Tietoa Wild Edens -projektista

Venäjän valtiollisen ydinvoimakonserni Rosatomin aloitteesta luotu ja National Geographicin kuvaama ja esittämä Wild Edens on sarja pitkiä dokumenttielokuvia syrjäisistä ja suojelluista luontoalueista, joiden ekosysteemi on äärimmäisen altis ilmastonmuutoksen vaikutuksille. Projektin päätavoitteena on nostaa kansainvälistä tietoisuutta ilmastonmuutosta kohtaan ja panostaa puhtaan ja hiilivapaan energiatuotannon tärkeyttä. Projektin painopisteenä on kuvata kasvistoa ja eläimistöä, joita uhkaa sukupuutto ilmastonmuutoksen takia. Kuvauspaikoiksi on valittu kuvankauniita maisemia ja niiden asukkaita, uhanalaisia eläin- ja lintulajeja, metsiä, vesistöjä ja kasveja. Ensimmäinen jakso kertoo Venäjän ainutlaatuisista luontoalueista ja niiden eläimistöstä. Wild Edens -dokumenttisarjan on tuottanut riippumaton Off the Fence -yhtiö. Vastaavat tuottajat ovat Ellen Windemouth ja Allison Bean. Tuottaja ja ohjaaja: Andrew Zikking.

Tietoa Rosatomista

Rosatom on maailman johtava puhtaan ja turvallisen energian tuottaja, joka on sitoutunut sosiaalisen vastuun periaatteeseen ja luonnonvarojen suojeluun. Se koostuu 350:sta ydinteollisuuden yhtiöstä ja tutkimusinstituutista. Konsernilla on yli 70 vuoden kokemus ydinalalla ja se tarjoaa asiakkailleen integroituja palveluratkaisuja, aina uraanin rikastamisesta kansainvälisiin ydinvoimaloiden rakennushankkeisiin. Rosatomin toiminnan etusijalla on tuotannon ja tuotteiden laatu, tekniset innovaatiot ja ympäristönhallinta - se sijoittaa 4,5 % tuloistaan sovellettuun tutkimukseen ja innovaatioihin tähtääviin hankkeisiin. Venäläistä ydinteknologiaa on käytetty 120 tutkimusreaktorin rakentamisessa ympäri maailmaa.

Tietoa National Geographic Partners LLC:stä

National Geographic Partners LLC (NGP) on National Geographicin ja 21st Century Foxin välinen yhteisyritys, joka pyrkii tuottamaan kansainvälistä huippuluokan tiede-, seikkailu- ja tutkimusmatka-aiheista mediasisältöä. NGP yhdistää National Geographicin kansainväliset televisiokanavat (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) National Geographicin muiden mediatuotteiden kanssa (kirja- ja lehtijulkaisut, studiot, digitaalialustat ja sosiaalinen media, kartat, lasten media, sekä lisäpalvelut, kuten matkailu-, arkistointi-, lisensointi- ja verkkokauppatoiminnot ja muut tapahtumat). National Geographic on jo 128:n vuoden ajan pyrkinyt lisäämään maailmaamme koskevaa tietoa ja ymmärrystä ja pyrkii edelleenkin ylittämään uusia rajoja. Yhtiön tuotanto on kuukausittain tarjolla 730 miljoonalle ihmiselle 172:ssa eri maassa; se on käännetty 43:lle eri kielelle. NGP palauttaa 27 prosenttia tuloistaan voittoa tavoittelemattomalle National Geographic Societylle, rahoittaakseen useita hankkeita tieteen ja tutkimusmatkojen, luonnonsuojelun ja koulutuksen aloilla. Lisätietoa toiminnastamme löytyy sivustoilta natgeotv.com ja nationalgeographic.com, tai sosiaalisesta mediasta, kuten Facebook, Twitter, Instagram, Google+, YouTube, LinkedIn ja Pinterest.

Lähde: Rosatom

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.