p

Coca-Cola kiertää muoviongelman

Greenpeace kritisoi The Coca-Cola Companyn tänään julkistamaa suunnitelmaa muovin käytöstä. Maailman suurin virvoitusjuomien valmistaja ei puutu merten muovisaasteeseen riittävän ripeästi.
Kuvakaappaus tapaus Coca-Cola
The Coca-Cola Company käyttää yli 110 miljardia muovipulloa vuosittain. Käyttö on kasvamassa, eikä tänään julkistettu suunnitelma lopeta muovipullojen määrän kasvua. Vuosittain miljardit pullot päätyvät kaatopaikoille, jokiin ja meriin.

“Muovijätteen määrän valtava lisääntyminen merissä ja lopulta omassa ravintoketjussamme on tulosta riippuvuudestamme kertakäyttötuotteisiin kuten muovipulloihin. Sen sijaan että Coca-Cola yrittäisi vähentää käyttämänsä muovin määrää, se sijoittaa hieman lisää kierrätykseen”, sanoo Greenpeace UK:n meriasiantuntija Louise Edge.

“Maailman tunnetuimpana tuotemerkkinä ja suurimpana muovipullojen valmistajana Coca-Colalla on erityinen vastuu kertakäyttömuovista eroon pääsemisessä”, Edge jatkaa.

Greenpeacen arvion mukaan Coca-Colan muovipullojen käyttö on kasvanut 31 prosenttia vuodesta 2008. Lähes 70 prosenttia yhtiön tuotteista on pakattu muovipulloihin (pdf). Tämänpäiväinen ilmoitus paljasti, ettei suuntaan ole tulossa muutosta.

Greenpeace kiittää kuitenkin, että Coca-Cola lisää kierrätysmuovin osuutta maailmanlaajuisesti nykyisestä seitsemästä prosentista 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Coca-Colalla on Euroopassa tavoitteena saavuttaa 50 prosentin kierrätysmuoviosuus jo vuonna 2025. Greenpeace vaatii Coca-Colaa siirtymään sataprosenttisesti kierrätettyyn muoviin.

Greenpeace on kampanjoinut Coca-Colan muovin käytön vähentämiseksi huhtikuusta 2017. Viime viikolla Greenpeace luovutti yli 585 000 ihmisen allekirjoittaman vetoomuksen The Coca-Cola Companylle.

Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.