![]() |
Kuva: Pixabay |
Kyseisessä tutkimuksessa tarkastettiin, onko julkaisuissa sisällä puolueellisuutta, eli tilastollisesti vinoutuneita suuntauksia raportoiduista tuloksista, joita eri tiedelehdissä julkaistaan. "Tutkimuksessa ilmastonmuutoksen valtavasta julkaisujen määrästä vaati erittäin suurta tarkistamista", sanoo Johan Hollander tutkija Lundin yliopistosta. Johtopäätös on, etteivät ilmastotutkijat salaa epämiellyttäviä seikkoja, jotka voisivat mahdollisesti kumota ilmastonmuutoksen.
Kollegojensa kanssa Ruotsista Johan Hollander ja Kanadasta Christian Harlos ja Tim C. Edgell tutki 120 alan eri julkaistua ilmastonmuutos tutkimusta vuodesta 1997 vuoteen 2013, joka sisälsi tilastollisen analyysin yhteensä 1154 kohdetta raportoiduista artikkeleista. Mutta kuten edellä, he eivät löytäneet mitään pois jätettyjä tuloksia, joka voisi haastaa ilmastonmuutos teorian.
"Se oli ilahduttavaa nähdä, että tieteellinen menetelmä on vankka. On tärkeää osoittaa, että voimme luottaa ilmastotutkimuksen tuloksiin, vaikka enemmän työtä tarvitaan siitä, miten nämä tulokset raportoidaan ", toteaa Johan Hollander.
Johan Hollanderin mukaan tutkimusyhteisössä vallitsee yksimielisyys maailmanlaajuisesta ilmastonmuutoksesta, mutta on vielä monia ilmasto kieltäjiä jonkin verran yleisössä ja poliitikoissa. Sen lisäksi Climategate skandaalissa 2009 ilmastonmuutos tieteen legitimiteetti kyseenalaistettiin. Ilmastotutkijoita syytettiin luoneen omia tuloksia rahoittaakseen itsekkäitä tutkimushankkeitaan.
"Se on suuri ongelma, jos poliitikot ja muut päätöksentekijät eivät luota tieteeseen, tai eivät ymmärrä sitä miten tutkijat raportoivat tutkimustuloksiaan. Tämä voi johtaa siihen, ettei tärkeitä päätöksiä toteuteta, tai annetaan alhaisempi prioriteetti ", toteaa Johan Hollander.
Lähde: Lund University
Julkaisi: Kalle
0 comments:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.