p

Greenpeacen suomalaisedustaja suljettiin arktisesta konferenssista Arkangelissa

Greenpeace Nordenin Arktis-vastaavan, filosofian tohtori Laura Mellerin pääsy International Arctic Forum -konferenssiin Arkangelissa on estetty. Meller oli ilmoittautunut konferenssiin ennakkoon. Saavuttuaan kongressipaikalle Arkangeliin, hänelle ilmoitettiin, että ilmoittautuminen oli hylätty, eikä hän pääse konferenssiin sisään. Mitään selitystä järjestäjät eivät ole antaneet. 

“On harmillista, että kansainvälinen foorumi, jonka nimi on Arktis - dialogin alue alkaa näin. Tapahtumasta voisi tulla varteenotettava arktisen ympäristövastuukeskustelun foorumi, mutta se tarkoittaa, että näkökulmien koko kirjo on otettava mukaan keskusteluun. Toivomme, että kyse on jonkinlaisesta väärinkäsityksestä, eikä reaktio ennen konferenssia julkaisemiimme tietoihin suojelualueiden kanssa päällekkäisistä öljylupalohkoista tai arktisista ympäristöongelmista”, sanoo Greenpeace Venäjän energiakampanjan johtaja Vladimir Tšuprov.

“Arktisen alueen suojelua ei voi jättää vain valtioille ja suuryhtiöille. Jotta vielä pystymme pelastamaan Arktiksen, jota ilmastonmuutos jo sulattaa, tarvitaan monipuolista vuoropuhelua ja nopeaa toimintaa”, Laura Meller sanoo.

Perjantaina 24. maaliskuuta Greenpeace Venäjä lähetti Venäjän luonnonvaraministerille ja seitsemän arktisen oblastin kuvernöörille luettelon pohjoisten alueiden kehittämiseen liittyvistä ympäristövahingoista. Tietojen toivotaan auttavan viranomaisia ryhtymään asianmukaisiin toimiin ongelmien korjaamiseksi ja alueiden kunnostamiseksi.

Greenpeace kampanjoi Arkangelin oblastissa myös Vienanjoen varren arvokkaan metsäalueen suojelemiseksi.

Lähde: Greenpeace
Julkaisi: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.