p

Kymmenen itsekästä syytä lähteä luontoon Luonnon päivänä 4.2. - Voit esimerkiksi ”tienata satasen”

Ensimmäisen Luonnon päivän tapahtumakartalle on ilmoitettu jo 200 tapahtumaa. Osallistuminen tai oman retken järjestäminen kannattaa jo itsekkäistä syistä: luonnossa liikkuminen ja oleilu lisää henkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Pariskunta nuotiolla.
Kuva: Metsähallitus / Timo Veijalainen
1. Tienaa satanen

Kansallispuistojen kävijöistä 82 % kokee vierailulla olleen melko tai erittäin paljon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia, ja kävijät arvioivat ne noin 100 euron arvoiseksi. Luonnon päiviin osallistuminen on kuin laittaisit rahaa omaan hyvinvointikassaasi.

2. Verenpaine laskee

15–20 minuuttia luonnossa lisää elinvoimaisuutta ja laskee verenpainetta. Luonnon päivät -tapahtumat ovatkin todellinen ”sydänlääke”.

3. Kunto nousee

Liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisätiloissa, vaikka liikunta tuntuu kevyemmältä. Tee luonnosta oma kuntosalisi Luonnon päivänä.

4. Keskittymiskyky paranee

Luonnossa liikkuminen ja siellä vietetty aika parantavat keskittymiskykyä. Kannattaa ottaa muksut mukaan: tutkimuksissa on huomattu, että luontoilu vähentää esim. lasten ADHD-oireita. Tee Luonnon päivän kokemuksesta koko perheen yhteinen tapa.

5. Jäätkö kaupunkiin? Ei hätää: lähiluonto hoivaa

Kaupungin viheralueiden käyttö vähintään 5 tunnin ajan kuukaudessa parantaa kaupunkilaisten henkistä hyvinvointia merkittävästi. Aloita Luonnon päivänä lähiluonnossa.

6. Mieliala paranee

Kansallispuistokävijät kokivat, että käynti lisäsi tyyneyttä ja rauhallisuutta, onnellisuutta, elinvoimaisuutta ja turvallisuuden tunnetta sekä vähensi alakuloisuutta. Kokeile jotain Luonnon päivän kansallispuistotapahtumaa tai etsi joku muu erämainen luontokohde.

7. Nuku paremmin

Reippailu luonnossa parantaa unenlaatua ja vähentää unihäiriöitä. Vietä Luonnon päivä luonnon helmassa ja nuku sikeästi seuraava yö.

8. Lisää sosiaalista hyvinvointiasi

Tutkimukset osoittavat, että ryhmässä luontoilevat kokevat sosiaalisen hyvinvointinsa lisääntyvän. Lähde Luonnon päivänä luontoon yhdessä kavereiden tai perheen kanssa, tai tutustu uusiin ihmisiin tapahtumissa.

9. Nauti ruoasta luonnon helmassa

Ruoka maistuu luonnossa paremmalta! Tee hyvät retkieväät ja tarjoile kanssaretkeilijällekin. Luonnon päivänä syödään yhdessä luonnossa.

10. Saa hyvä mieli hyvästä teosta

 Vapaaehtoistyötä tekevät ovat tutkitusti onnellisempia. Vie Luonnon päivänä luontoon joku, joka sinne ei muuten pääsisi, osaisi tai uskaltaisi lähteä.

Facebook: Luonnon päivät 2017   Twitter: @Luonnonpaiva   Instagram: @luonnonpaivat

Hae luonnonpäivät 2017 tapahtumia

Lähde: MH / Luonnon päivät

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.