p

Vuonna 2016 Välimeren ylitti 363,348 siirtolaista ja pakolaista - kuolemia merellä 5079


Sveitsin IOM ilmoitti alustavasti perjantaina (6.1) vuonna 2016 siirtolaisten ja pakolaisten saapumisen Eurooppaan Välimeren yli, sekä arviot kuolemantapauksista. Saapuneiden kokonaismäärät olivat 363,348 jakautuen lähes tasan Kreikkaan ja Italiaan. Pienempiä määriä saapui Maltalle, Kyprokselle ja Espanjaan. Kuolemantapauksia ja kadonneita maahanmuuttajia oli vähintään 5079. IOM korostaa, että jotkut ilmoitetut tapaukset joulukuulta ja aiempien kuukausien osuutta ei ole vielä täysin huomioitu.

IOM: n Missing Migrants Project'in raportin mukaan vuoden 2016 tapaukset Espanjan, Marokon ja Tunisian uhrimääriin voi lisätä enemmän kuin 300 kuolemantapausta. Viime vuonna kuoli maahanmuuttajia enemmän, jonka IOM on koskaan kirjannut kyseiseltä alueelta.

"Vuodelta 2016 kirjataan todennäköisesti useita satoja kuolemantapauksia, joka tragedia vain syvenee", sanoi IOM:n pääjohtaja William Lacy Swing ja lisäsi, "Eurooppa on turhautunut loputtomasti jatkuvaan suureen pakolaisvirtaan, pelastustoimiin ja raportteihin haaksirikoista. Haaksirikot ja hukkumiset eivät lopu ennen kuin hallitukset koko alueella löytää tavan hallita muuttoliikettä kokonaisvaltaisesti".

"Maahanmuuttajat ja pakolaiset tulevat, koska uskovat heidän elämänsä pelastetaan merellä kun he lähtevät Afrikasta, Syyriasta tai missä konflikteja on, joka ajaa ihmisiä etsimään turvallisuutta", sanoo Swing. "He lähtevät koska uskovat elämänsä olevan tuomittu jos he jäävät".

Vastauksena on löytää luovia keinoja, jolla varmistetaan turvallisuus, laillinen ja turvallinen maahanmuutto sekä viisumit, tehdä työtä ja perheiden yhdistäminen tai väliaikainen suojattu asema. Vähentää tapoja jotka eivät ole toimivia, ja nyt uutena vuotena käyttää ja kokeilla jotain, joka todella on uutta. "

IOM uskoo kuolemia olevan merellä paljon enemmän. On mahdollista, että kaikkia ilmoituksia ei ole saatu viime vuodelta Välimereltä ja muualta - varsinkin väliltä Pohjois-Afrikka ja Espanja, jossa tiedonkeruu on usein satunnaista ja monet pienemmistä aluksista uskotaan olevan kadonneen ja jääneet havaitsematta.

Lähde: IOM
Yläkuva: Freedom House
Alakuva: IOM

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.