p

Neuvosto päätti Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2017

Kalastaja. Kuva: hergueux 

Maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontui Luxemburgissa maanantaina 10. lokakuuta. Suomea kokouksessa edusti maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Neuvosto päätti Itämeren kalastuskiintiöistä vuodelle 2017 seuraavasti:
Ministeri Tiilikainen on tyytyväinen vaikeiden neuvotteluiden jälkeen saavutettuun ratkaisuun.

– Ratkaisu on vastuullinen ja noudattaa tieteellistä neuvoa. Suomen kannalta tärkeiden kalakantojen hyödyntäminen on ollut kestävää, ja sen ansiosta erityisesti silakan ja kilohailin kalastusmahdollisuutemme kasvavat ensi vuonna merkittävästi. Lohen osalta jatkamme pidättyväistä linjaa, jotta lohikannoilla on mahdollisuus edelleen vahvistua.

EU:n maatalousministerit keskustelivat komission yksinkertaistamisehdotuksista yhteisen maatalouspolitiikan perusasetuksiin. Suomen tavoin monet jäsenmaat kannattivat tavoitetta yksinkertaistamisesta, mutta olisivat olleet valmiita menemään komission ehdotusta pidemmälle jäsenmaiden aiemmin tekemien yksinkertaistamisehdotusten perusteella.

Muissa asioissa keskusteltiin mm. viherryttämistuen yksinkertaistamisesta ja elintarvikkeiden alkuperän laajemmasta ilmoittamisesta. Tältä osin Suomi on valmistelemassa kokeilua maidon, maitotuotteiden ja lihan laajemmasta merkinnästä. Vastaavanlaisia aloitteita on vireillä Ranskassa, Italiassa, Liettuassa ja Sloveniassa.

Lähde: Maa- ja metsätalousministeriö

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.