p

IEA nostaa uusiutuvan energian kasvuennustettaan huomattavasti

Kansainvälinen energiajärjestö IEA on nostanut huomattavasti arviotaan uusiutuvan energian tuotannosta lähivuosille. Aiemmin IEA on aliarvioinut uusiutuvan energian tuotannon kasvun.
Aurinko- ja tuulivoimaa, sähköverkko taustalla. Kuva: Pixabay (CC0)

”Uusiutuvan energian investoinnit ohittavat investoinnit likaiseen fossiiliseen energiaan. Silti IEA:n ennusteet eivät edelleenkään pysty täysin huomioimaan kehityksen todellista vauhtia - kuten Kiinan tuuli- ja aurinkovoiman määrää ja kasvua, joka ylittää tämänkin raportin arviot, sanoo Pekingissä työskentelevä Greenpeacen Itä-Aasian toimiston vanhempi hiilikampanjoitsija Lauri Myllyvirta.

“On selvää, mihin suuntaan maailman energiamarkkinat ovat menossa. IEA tunnustaa hallitusten avainaseman kehityksessä ja aivan oikein Kiinan ja Yhdysvallat kehityksen johtajiksi. Puhtaan energian määrän nostaminen uudelle tasolle on elintärkeää Intian ja Kaakkois-Aasian energiantarpeen nopean kasvun takia. Jos Euroopan unioni haluaa saada takaisin asemansa energiaremontin johdossa, sen on ajettava alas hiilivoimansa ja investoitava uusiutuvaan energiaan”, Myllyvirta sanoo.

“Kaikkien maailman hallitusten on tehtävä energiapolitiikkaa, joka laittaa vauhtia muutokseen eikä yritä jarruttaa sitä. Vain silloin uusiutuva energia voi auttaa saavuttamaan Pariisin sopimuksen tavoitteet, joihin hallitukset ovat sitoutuneet.”

“Uusiutuva energia on tuottanut kahtena vuonna peräkkäin enemmän uutta energiaa kuin fossiiliset polttoaineet. Historiallinen käänne tapahtui vuonna 2014. Vuonna 2015 uusiutuvalla energialla tuotettuun sähköön investoitiin 286 miljardia dollaria, mikä tuotti ennätyskasvun uusiutuvassa sähköntuotannossa. Siitä huolimatta fossiilisten polttoaineiden aiheuttama saaste tappaa joka vuosi kolme miljoonaa ihmistä ja vie meidät lähemmäksi ilmastokatastrofia. Nyt on tärkeämpää kuin koskaan, että kaikki uusi energia saadaan puhtaista uusiutuvista lähteistä”, Myllyvirta kertoo.

Lähde: Greenpeace Finland 

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.