p

Brisbane: 7 tavoitetta maailman vesi kongressissa 2016

Yli 5000 johtajaa kokoontui Brisbaneen 9 - 14 lokakuuta Maailman vesikongressiin (World Water Congress) ja ohjelmaan jakamaan sekä keskustelemaan maailmanlaajuisista vesikysymyksistä, kerrotaan Kansainvälisen vesiyhdistyksen tiedotteessa.
Brisbane fisheye. Kuva: © IWA

”Yli 5000 Kansainvälisen vesiyhdistyksen (International Water Association) jäsentä kokoontui käynnistämään työkaluja ja levittämään tarvittavaa tietoa omaksua ja liikkua kohti viisasta veden käyttöä maailmassa”, kertoo Ger Bergkamp kansainvälisen vesiyhdistyksen toiminnanjohtaja. Maailman vesikongressi ja ohjelma 2016 käynnistyi vauhdittamaan maailmassa toimia veden viisaasta käytöstä yhteistyössä, suunnittelulla ja kovalla työllä.

Maailman vesikongressin 7 tavoitetta
  1. Käynnistettiin kuivuus toiminta: Maailman ensimmäinen toimintapainotteinen asialista veden niukkuudesta ja kuivuudesta, johon liittyy laaja joukko toimijoita ympäri maailman, jotka tulee toimimaan katalysaattorina lisäämään kansainvälistä yhteistyötä ja kumppanuuksia. Yhdenmukaistaa uusia tapoja poliittisiin päätöksiin, sekä tavoitteena luoda liiketoiminnalle uusia investointi mahdollisuuksia.
  2. Julkaistiin käsikirja siitä, miten palveluntarjoajat ja sääntelyviranomaiset tavoittaa ihmisoikeuden käsikirjan SDG 6: joka varmistaa turvallisen vedensaannin ja jätevesihuollon kaikille. Miten saavutetaan juomaveden, viemäröinnin ja jätevesien käsittely kestävän kehityksen tavoitteilla.
  3. Laadittiin uusi globaali raportti, joka osoittaa suuria eroja veden käytössä maailmanlaajuisesti: Kotitalouksien veden kulutus globaalisti vaihtelee 28 litrasta - 631 litraan vuorokaudessa. Tämä on yksi monista havainnoista kansainvälisen vesihuollon tilastosta 2016. Ensimmäistä kertaa interaktiivisen portaalin käyttäjät voivat verrata tilastoja graafisesti yksittäisten kaupunkien vedenkäytön eroja, kulutusta, tariffirakennetta ja vesipalvelun sääntelyä.
  4. Diane D'Arras valittiin International Water Association’in uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa toimea Helmut Kroiss’in jälkeen.
  5. Annettiin 17 uutta periaatetta luoda kaupunkeihin viisasta vettä. Kansainvälinen vesiyhdistys käynnisti periaatteet veden puhtaudesta ja auttaa kaupunkien johtajia varmistamaan, että heidän kaupungeissa on puhdasta vettä ja sanitaatio ja jotta kaupungit kestävät tulvia, kuivuutta ja haasteet vesipulan pahenemiseen sekä, että vesi on integroitu kaupunkisuunnittelussa antamaan turvaa ja laatua kaupunkiyhteisössä asumiseen. 17 periaatetta on ryhmitetty neljään luokkaan: regeneratiivinen vesi ja -palvelu, herkkä kaupunkidesing, vesi on kytketty kaupungissa ja vesiviisaat yhteisöt.
  6. Yhteiset maailmanlaajuiset vesi trendit: Kansainvälisen vesiyhdistyksen asiantuntijaryhmä esitti kolme maailmanlaajuista vesi trendiä: DNA teknologia mullistaa vesi- ja  jätevesijärjestelmät, resursseja on ohjattava kierrätykseen ja muuttaa ne hyödykkeiksi, sekä vesi täytyy käsitellä kokonaisuutena - tai vaarannamme juomaveden ja viemäröinnin.
  7. Kansainvälisen vesiyhdistyksen projektin -  vesi innovaatiosta kohti viisasvesi maailmaa voittajat: Sydney Water, Zhejiang Kaichuang Environmental Technology Corporation, Mackay Regional Council, and Rand Water.
A voice for our waterways and participative societies

Lähde: IWA

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.