p

Vesiasiantuntijat etsii uusia ratkaisuja tulevaisuuden vesipulaan

Yli 5000 vesiasiantuntijaa, alan ammattilaista ja poliittista johtajaa yli 100 maasta kokoontuvat IWA:n World Water Congress & Exhibition Brisbaneen Australiaan 9 - 14 lokakuuta 2016, etsimään ja löytämään uusia ratkaisuja maailmanlaajuiseen vesipulaan.
Brisbane fisheye. Kuva: © IWA

”Veden niukkuudesta on tullut kausittainen ongelmia tietyissä osissa maailmaa, vesiturvallisuus on osaltaan maailmanlaajuinen riski.  Maailman johtavat vesiammattilaiset kokoontuvat kongressiin, joka on tarkoitettu vesipulasta johtuvista ongelmista etsiä ratkaisuja veden kestävälle käytölle," sanoi Ger Bergkamp, ​​International Water Association pääjohtaja.

Kongressissa tarkastetaan uusimmat tieteelliset havainnot ja jaetaan ensikäden tiedot  vesiteknologiaan, ja ehdotetaan tehokkaita sääntelytapoja hallinnoida vesi- ja jätevesihuoltoa vastaamaan ennennäkemättömiin haasteisiin. Näitä ovat kasvava kilpailu vesivaroista teollisuudessa, maataloudessa, kaupungeissa ja ympäristössä, joihin kaikkiin vaikuttaa ilmastonmuutos, väestönkasvu, muuttuvat kulutustottumukset ja nopea kaupungistuminen.

Kongressi on ajankohtainen nyt, sillä pian sen jälkeen hallitusten ympäri maailmaa on valittava kestävän kehityksen tavoitteet, jotka asetetaan globaalin kehityksen ohjelmaan vuoteen 2030 saakka. Tavoite on ainutkertainen tilaisuus veden kestävän käytön varmistamiseksi tulevaisuudessa.

Vesialan suurimmat haasteet
  • Ilman vesi- ja jätevesihuoltoa on edelleen miljardit ihmiset
  • Lisääntyvä veden niukkuus ja riskit kuivuudesta ja tulvista aiheuttavat joka puolella maailmaa suuria taloudellisia menetyksiä
  • Veden kasvava kysyntä maataloudessa, teollisuudessa, kaupungeissa ja ympäristöissä, joissa vettä on saatava nopeasti käyttöön
  • 80% jätevesistä on käsittelemätöntä, uhkaa terveyttä, yrityksiä ja ympäristöä.

Vedellä on kriittinen rooli kaikissa merkittävissä menneillään olevissa maailmanlaajuisissa keskusteluissa; ilmastonmuutos, vihreä talous, teollistuminen ja kaupungistuminen, ihmisten terveys ja elintarviketuotanto, taloudellinen kehitys ja alueellinen vakaus.

Huippukokousta isännöi Australian Brisbane. Maalla on laaja kokemus torjua tehokkaasti veden niukkuutta ja kuivuutta.

Lähde: IWA

Lue myös: Vesi

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.