p

Työvälineiden vuokrauspalvelua testataan Teurastamolla - kohderyhmänä urbaanit remontoijat

Helsingin Teurastamolle avataan virtuaalinen rautakauppa ja siihen liittyvä työvälineiden ja siivouslaitteiden 24/7-vuokrauspiste. Liiteriksi nimetyn työvälineiden vuokrauspalvelun ideana on tarjota vaihtoehto sellaisten tavaroiden ostamiselle, joita kaupunkitaloudessa käytetään harvakseltaan. Tavaroiden yhteiskäyttö on ostamista ekologisempi vaihtoehto ja helpottaa tavaroiden varastointiongelmaa kaupunkiasunnoissa.

Kaupunkilaiset, media ja kaikki aiheesta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi kiertotalous-Liiterille Teurastamon sisäpihalle 28.9. klo 15 - 19 osoitteessa Työpajankatu 2, Helsinki.  Tämän jälkeen Liiteri on käytössä ympärivuorokautisesti. Avajaisissa pääsee kokeilemaan vuokralle tulevia sähkötyökaluja.

Työvälineiden vuokraamisesta kiinnostuneet asiakkaat voivat vuokrata työvälineitä ja siivouslaitteita Liiteri.net -verkkopalvelusta. Valikoima on toistaiseksi rajattu ja keskittyy muutaman valmistajan tuotteisiin. Tilatut tuotteet voi noutaa Helsingin Teurastamon 24/7-palvelupisteestä Liiteristä. Teurastamolle on hyvät joukkoliikenneyhteydet tai vaihtoehtoisesti asiakas voi valita kotiinkuljetuksen esimerkiksi joukkoistetun tavarankuljetuspalvelun avulla.

Virtuaalinen rautakauppa on kierto- ja jakamistalouteen liittyvä kokeilu, jonka toteuttaa IT-startup CoReorient yhteistyössä AARRE-hankkeen kanssa. AARRE on kiertotalouden liiketoimintamallien kehittämiseen keskittyvä hanke, jota koordinoi Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy tutkimuskumppaneinaan Suomen ympäristökeskus SYKE ja Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskus. Päärahoittajana AARRE-hankkeessa on Tekes. Tärkeimpänä kaupallisena kumppanina Liiteri-pilotissa on kansainvälinen rautakauppaketju K-rauta.

Pieni palvelupiste istuu kaupunkiympäristöön

"Liiteri on ilmeeltään samaan aikaan raikas ja perinteinen, ja pienen kokonsa puolesta palvelupiste istuu kaupunkiympäristöön paremmin kuin suuri täyden valikoiman rautakauppa. Palvelu tarjoaa edullisen mahdollisuuden käyttää ja kokeilla eri työvälineitä ja siivouslaitteita", Liiterin vetäjä, toimitusjohtaja Harri Paloheimo CoReorientilta sanoo.

K-rauta ei näe vuokrauspalvelua liiketoimintaansa uhkaavana vaan sitä täydentävänä. "Helposti ajattelee, eikö K-raudan pitäisi myydä uusia työvälineitä mahdollisimman paljon. Uskomme kuitenkin, että työkalujen vuokraamisen mahdollisuus palvelee asiakkaitamme ja voi lisätä asiakaskuntaamme. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon tällainen vuokrauspalvelu kiinnostaa ihmisiä", K-raudan ketjujohtaja Virpi Viinikainen sanoo.

Hankkeen aikana vuokrattavien tuotteiden ja palveluiden määrää laajennetaan asteittain saadun palautteen pohjalta. Samalla kehitetään konseptin käytettävyyttä sekä testataan ja tutkitaan kiertotalouden liiketoimintamalleja yhdessä kaupunkilaisten kanssa Helsingissä ja myöhemmin Espoossa. Palvelulla halutaan helpottaa kaupunkilaisten arkea ja selvittää erityisesti autottomien kaupunkilaisten tarpeiden täyttämistä helppokäyttöisillä palveluilla.

Kiertotalous ei ole pelkkää sellunkeittoa

Kiertotaloudessa tähdätään uusiin, kustannustehokkaisiin liiketoimintamalleihin, joilla lisätään materiaali- ja energiatehokkuutta, säästetään luonnonvaroja ja hillitään ilmastonmuutosta. Cleantech ja kiertotalous ovat perinteisesti keskittyneet Suomessakin pääasiassa teollisuuden prosessien optimointiin eikä niinkään fiksumpien ratkaisujen kehittämiseen kuluttajille. Kiertotalous-Liiterissä kehitetään arkea helpottavia, vastuullisia ja järkeviä palveluita kiertotalouden jalkauttamiseen ja kuluttajien saataville.

Tervetuloa avajaisiin 28.9. klo 15 ja osallistumaan Liiteriin!

Saapumisohjeet Teurastamolle »»

Liiteri verkossa:

Verkkosivulla: liiteri.net
Facebook-sivuilla: facebook.com/liiteri.net
Twitterissä: twitter.com/Liiterinet

Tietoa tutkimushankkeesta:

Näkymätön arvo näkyväksi - käyttäjälähtöiset liiketoimintamallit kehittyvässä kiertotaloudessa (AARRE)

Lähde: SYKE

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.