p

Finnwatchin tutkijalle ehdollinen vankeusrangaistus Thaimaassa

Etelä Bangkokin rikostuomioistuin on tänään todennut Finnwatchin tutkijan Andy Hallin syylliseksi ananasmehutehdas Natural Fruitin nostamassa oikeusjutussa. Andy Hall tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen ja 200 000 bahtin sakkoihin. Tuomiota kuitenkin lievennettiin (3 vuotta vankeutta ja 150 000 bahtia sakkoja) sillä perusteella, että Hall on ihmisoikeuspuolustaja ja on toiminut "yleisen hyvän edistämiseksi". 

Andy Hall
Kuva: Finnwatch
Hall valittaa tuomiosta. Vankeusrangaistus on ehdonalainen kahden vuoden ajan, jonka jälkeen tuomio raukeaa jos Hall ei syyllisty enää vastaaviin tekoihin.

– Olemme järkyttyneitä oikeuden päätöksestä emmekä osanneet odottaa sitä oikeudessa esitettyjen todisteiden valossa. Tämä on surullinen päivä ihmisoikeuksille ja sananvapaudelle Thaimaassa, sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Finnwatch odottaa parhaillaan tarkempaa analyysia tänään annetusta oikeuden päätöksestä ja jatkaa Andy Hallin tukemista oikeustaistelussa. Ananasmehutehdas Natural Fruit on käynnistänyt kaikkiaan neljä oikeusjuttua Andy Hallia vastaan Finnwatchin vuonna 2013 julkaisemaan kaupan oman merkin tuotteiden vastuullisuutta tarkastelleeseen raporttiin liittyen.

Lähde: Finnwatch

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.