p

Ounas- ja Tornionjoen virtaamat huipussa, Länsi-Suomessa virtaamat kasvuun

Tornionjoen tulvahuippu saavutetaan tänään tai huomenna. Ennusteen mukaan tulvavahingoilta vältytään Torniossa. Ounasjoen tulva on kääntymässä laskuun. Virtaamat nousevat viikonloppuna Länsi- ja Lounais-Suomen joissa. Etelä-Pohjanmaan joet saattavat tulvia ensi viikon alussa.
Tornionjoki Kukkolankoski. Kuva: M. Passinen / Wikimedia Commons  (CC BY-SA 3.0)

Tornionjoen vedenkorkeuden nousu on Torniossa hidastunut eilisestä ja keskimääräistä suurempi tulvahuippu on tänään tai huomenna. Torniossa veden pinnan ennustetaan nousevan enää muutamia senttejä ja ennusteen mukaan riskiä vahinkoriskirajan ylitykselle ei enää ole.

Ounasjoen virtaamat olivat suurimmillaan eilen ja kevättulva on nyt kääntymässä laskuun. Kittilässä vedenkorkeus on jo laskussa ja viikonlopun sateiden ei ennusteta enää kääntävän vedenpintaa uuteen nousuun.

Tenojoen virtaama on kääntynyt laskuun. Toista tulvahuippua ennustetaan ensi viikolle ja sen ennustetaan olevan tämän viikoista huippua suurempi tai samansuuruinen. Ivalojoen vedenpinta on jo selvästi laskenut tulvahuipusta. Sateet ja uudelleen lämpiävä sää hidastavat vedenpinnan laskua viikonvaihteessa.

Virtaamat nousevat Länsi-Suomessa

Viikonlopulle ennustetut runsaat sateet nostavat virtaamia Länsi- ja Lounais-Suomen joissa. Etelä-Pohjanmaan joet saattavat nousta tulvakorkeuksiin ensi viikon alussa, jos rankimmat sateet osuvat alueelle.

Lisätietoa

 • Tulvavaroitukset ja vesistöennusteet »» (jatkuvasti päivittyvä kartta) 
 • Ajankohtainen tulvatilanne »» (ELY-keskusten tiedotteet) 
 • www.ymparisto.fi/tulvatilanne »»     

 • Lähde: SYKE
  Julkaissut: Kalle

  0 comments:

  Lähetä kommentti

  Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.