p

Pariisin ilmastokokouksen epäonnistuminen - planeetta kuumenee

Kuva: Wikimedia Commons (CC0) 
Prof. Kevin Anderson Britannian Tyndall Centre for Climate Change'sta, lainaa mielellään vuosisadan Nobel kvanttifyysikko Richard P. Feynman’ia: ”Todellisuus on asetettava ensisijaiseen asemaan, sillä paraskaan teknologia ei pysty huijaamaan luontoa".

Huijaamme vain itseämme, jos emme ole syvästi huolissamme viimeaikaisesta ilmaston lämpenemisestä. Uuden julkaistun tiedon mukaan Yhdysvaltain NOAA’n mittaukset Mauna Loa Observatory Havaijilla osoittavat, että ilmakehän hiilidioksidi (CO2) pitoisuus on noussut 3,05 miljoonasosaa (ppm) vuoden 2015 aikana, suurin vuosittainen kasvu 56 vuoden tutkimuksen aikana. Neljäs peräkkäinen vuosi, jolloin pitoisuus kasvoi yli 2 ppm vuodessa.

Tutkijat ovat järkyttyneitä NASAn ilmoittamasta ”ennennäkemättömästä"  lämpötilasta helmikuussa 2016, joka oli 1,65 ° C korkeampi kuin viime vuosisadan alussa ja noin 1,9 ° C kuumempi esiteollisesta ajasta.

”Meillä ei ole mahdollisuutta saavuttaa hiilidioksidipäästöjen takia asetettua lämpötilan 1,5° C tavoitetta, ja 2° C lämpenemisen raja on nopeasti karkaamassa, ellei päästöjä aleta vähentämään kiireellä nyt heti”,  sanoo Prof. Michael Mann. Menneillään oleva El Niño on vaikuttanut ennätyslukemiin, mutta verrattuna edelliseen voimakkaaseen El Niñoon koimme suuren yllätyksen lämpötiloissa.
                   
”Olemme nyt vaikutuksiltaan eräänlaisessa ”ilmastohädässä”, kertoo professori Stefan Rahmstorf  Potsdamin ilmastotutkimuskeskuksesta.

Joulukuun 2015 Pariisin ilmastokokous oli uusi epäonnistuminen vuosikymmenien ilmastopolitiikassa, se asettaa maapallon ilmaston lämpenemisen yli 3° C, se on jyrkässä ristiriidassa alle 2° C tavoitetta. Tutkijat sanovat sopimuksessa olevan ”tappavia puutteita”. Pariisin sopimuksen tarkoituksena on antaa vaikutelma, että ilmaston lämpenemiseen on nyt kunnolla puututtu, kun itseasiassa toimenpiteet ovat valitettavan kaukana siitä mitä tarvitaan, jotta vältetään karkaava ilmastonmuutos.

Olemme nyt toisessa pelottavassa ilmasto todellisuudessa, ensimmäinen oli dramaattinen ja odottamaton ”laaja sulaminen” arktiksella vuonna 2007.

On vain kolme kuukautta Pariisin ilmastosopimuksesta ja päästöt kasvavat huimaa vauhtia vuodesta toiseen. Sopimus on kokonaan irti todellisuudesta ja maailman reaalinen tulevaisuus edessään. Luontoa ei voi huijata!

Joten, mikä on todellisuus Pariisin sopimuksen jälkeen?

Lue myös:
COP21 sopimus epäselvä - eikä realistinen

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.