p

Fennovoiman pääurakoitsijan Titan-2:n ydinvoimalatyömaalla vakavia turvallisuusuhkiaHelsingin Sanomat kertoo tänään, että Sosnovyi Borin uuden voimalan työmaalla on rikottu määräyksiä reaktorin primääripiirien hitsaussaumoja tehtäessä. Voimala on samaa tyyppiä kuin Fennovoiman tuleva voimala.

Titan-2:n entisen työntekijän Viktor Aleynikovin esittämät väitteet ovat vakavia. Pahimmillaan väitetyt rikkomukset voisivat johtaa Fennovoiman referenssilaitoksen reaktorin jäähdytyksen pettämiseen, reaktoriytimen sulamiseen ja vakavaan radioaktiiviseen vuotoon. Esimerkiksi Fukushiman suurin ongelma oli juuri jäähdytyksen pettämisestä johtunut reaktoriytimen sulaminen.

”On käsittämätöntä että Fennovoima ei näe ilmiselviä, vakavia riskejä. Ydinvoimaluvista vastaavan elinkeinoministeri Olli Rehnin on kannettava vastuunsa ja vaadittava STUK:ia selvittämään Fennovoiman referenssilaitoksen turvallisuuspuutteet sekä Titan-2:n kyky rakentaa Fennovoima turvallisesti”, sanoo ilmasto-ja energiavastaava Olli Tiainen.

Kuva:  Fennovoima / flickr
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.