p

Eduskunta hyväksyi uuden metsähallituslain


Eduskunta on hyväksynyt uuden metsähallituslain. Metsähallituksen metsätalousliiketoiminta siirretään lailla perustettavaan valtion kokonaan omistamaan metsätalousosakeyhtiöön. Lain on tarkoitus tulla voimaan 15. huhtikuuta 2016.

Eduskunta hyväksyi 30.3.2016 uuden metsähallituslain äänin 108-64. Lain puolesta äänestivät keskusta, kokoomus, perussuomalaiset ja KD. Vasemmistoliitto, SDP, vihreät ja RKP vastustivat lakia.

Eduskunnan hyväksymä laki vaatii vielä presidentin vahvistuksen astuakseen voimaan. Pysäytetään metsähallituslaki -kampanja on toimittanut .

Presidentti Niinistö on varatuomari, ja ennen poliittista uraansa hän toimi mm. hovioikeuden viskaalina ja hänellä oli oma lakiasiaintoimisto. Entisenä oikeusministerinä hän on hyvin tietoinen lainsäädäntötyön vaatimuksista sekä demokraattisten prosessien merkityksestä lakien ja koko järjestelmän legitimiteetille.

Perustuslain mukaan presidentillä on oikeus harkita lain vahvistamista kolme kuukautta. Jos presidentti ei vahvista lakia sinä aikana, asia palautuu uuteen eduskuntakäsittelyyn. (Saana Katila)

Vetoomus  presidentille löytyy täältä:
Pysäytetään metsähallituslaki -kampanja vetoaa presidentti Niinistöön

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.