p

Ärjän hakkuut lopetettu


Metsäyhtiö UPM on ilmoittanut tänään lopettavansa hakkuut Ärjänsaaressa. Suomen luonnonsuojeluliitto yhdessä muiden ympäristö- ja luonnonsuojelu-järjestöjen kanssa on vaatinut Ärjän hakkuiden perumista. Suomen luonnon-suojeluliitto on tyytyväinen tilanteen ratkaisuun ja toivoo rakentavan keskustelun jatkuvan metsiemme tulevaisuudesta.

UPM päätti tiistaina muuttaa hakkuusuunnitelmansa ja lopettaa hakkuut. Alkuperäisestä suunnitelmasta osa ehti kuitenkin toteutua.

"Harmi, että osa saaresta on menetetty. On silti hienoa, että yhtiö lopulta suostui kuuntelemaan hakkuisiin liittyvää huolta. Toivomme, että jatkossa keskustelua ja kuuntelua kiistanalaisissa hakkuissa käydään vieläkin avoimemmin", sanoo Kainuun lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Hyyryläinen.

Ärjä on paikallisille ihmisille tärkeä kohde ja sen hakkuut ovat koskettaneet monia. Suomen luonnonsuojeluliitto haluaakin kiittää kaikkia Ärjän pelastamiseen osallistuneita.

Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava korostaa, että Suomessa on syytä tarkastella kaikkien Ärjän tapaisten Natura-alueiden suojelutilannetta uudelleen.

 "Ärjä on hyvä esimerkki siitä, mitä meneillään oleva biotalousbuumi tarkoittaa luontomme kannalta. Peräänkuulutamme UPM:n tavoin keskustelua Suomen metsätalouden tulevaisuudesta ja siitä, millä tavoin pystymme rakentamaan taloutta kestävälle pohjalle", Sulkava sanoo.

Parhaillaan UPM suunnittelee avohakkuuta Oriveden Punkanimemen Pukala-järven rantamaisemissa. Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri kertoi huolensa avohakkuusuunnitelmien luontovaikutuksista eilen.

"Pukala-järven alue on luonnonsuojelullisesti arvokas ja tärkeä virkistysalue, jonka suojelun puolesta luontojärjestöt ja mökkiläiset ovat vedonneet lukuisia kertoja vuodesta 2013 lähtien", Sulkava sanoo.Julkaissut: Kalle
Kuva: Kuvakaappaus videolta

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.