p

Voimakas tuuli ja lumipyry heikentävät ajokeliä tiistaina ja keskiviikkonaLumipyry ja voimakas koillistuuli muuttavat ajokelin huonoksi etenkin maan eteläosassa tiistaina ja keskiviikkona.

Ilmatieteen laitoksen maanantaina 11. tammikuuta tekemän ennusteen mukaan matalapaine saapuu tiistaina Suomen kaakkoispuolelle.  Lumisadealue leviää maan etelä- ja keskiosaan ja samalla koillistuuli voimistuu.

Lunta pyryttää maan eteläosassa varsinkin tiistai-illan ja keskiviikko-aamupäivän aikana.  Lunta kertyy maan eteläosassa 10–25 cm ja maan keskiosassa 5-10 cm. Koillistuuli on maan etelä-ja itäosassa voimakasta, puuskissa tuuli puhaltaa 15–20 metriä sekunnissa. Voimakas koillistuuli kinostaa pakkaslunta ja huonontaa näkyvyyttä, joten ajokeli muuttuu tiistai-iltana maan eteläosassa paikoin erittäin huonoksi ja maan keskiosassakin huonoksi.

Pakkasta on maan etelä- ja keskiosassa tiistaina ja keskiviikkona enimmäkseen 5...15 astetta, mutta voimakas tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Maan pohjoisosassa vallitsee alkuviikolla korkeapaine ja sää enimmäkseen poutaista ja osaksi selkeää. Pakkasta on pohjoisessa 15...30 astetta, paikoin 35 astetta.

Loppuviikolla sää jatkuu koko maassa talvisena ja lumisateet jäävät vähäisiksi.

Lisätietoja:

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh. 0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)
Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Lähde: Ilmatieteen laitos
Kuva: Pixabay
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.