p

Täyttä paskaa - Biolanta ja Apulanta

Omien polkujen tallaajat - Biolan ja Apulanta. Kestävä kehitys yhdistää Biolanin ja Apulannan.

Biolan ja Apulanta ovat olleet tietämättään toinen toistensa innoittajia. Molemmat ovat oman tiensä kulkijoita ja molempien tekemistä leimaa halu vaikuttaa. Kestävä kehitys nivoo yhteen lannoitevalmistajan ja punkrock-yhtyeen. Yhteistyön tuloksena markkinoille tuodaan uusia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita.

Biolan on koko olemassaolonsa ajan ollut innovatiivinen edelläkävijä. Kestävää kehitystä ja kiertotaloutta ei ollut termeinä vielä edes keksitty silloin reilu 40 vuotta sitten, kun Biolan jo perusti toimintansa näiden arvojen varaan. Esimerkiksi sana kompostori on tullut suomen kielen yleissanaksi Biolanin kehittämästä, Suomen ensimmäisestä kompostoitumista edistävän laitteen tuotenimestä.

‒ Biolan toteuttaa positiivista ympäristöanarkiaa. Meillä on huoli ympäristöstä ja vain kyseenalaistamalla ja haastamalla vallitsevan ja totutun toiminnan ja elämäntavan voimme saada aikaan muutosta. Haluamme edistää aktiivista ravinteiden kierrätystä ja tarjota tuotteita, jotka valitsemalla jokainen voi olla luomassa vihreämpää maailmaa, kertoo Biolanin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi.

Sama huoli ympäristöstä kuuluu jo Apulannan ensimmäisellä julkaisulla vuonna 1993, kun kappaleessa ’Systeemi kusee’ Toni Wirtanen laulaa: ”Kuolemme saasteen päästöihin”.

‒ Kestävä kehitys on kaiken lähtökohta. Luonto ja ympäristö ovat asioita, joita kaikkien tulisi arvostaa. Meillä kaikilla on yhteinen koti, jonka saastuttaminen on yksi suurimmista synneistämme. En ikinä ole ymmärtänyt miten valtameri voi olla ruokapöytä ja vessanpönttö samanaikaisesti. Biolan tekee arvokasta työtä nimenomaan vesivarantojen vaalimisen puolesta, Apulannan rumpali Sipe Santapukki kommentoi.

Apulannan ja Biolanin toimintatapaa leimaa, että tartutaan epäkohtiin ja koitetaan korjata niitä eikä vain toivota. Yhteistyön tuloksena markkinoille tuodaan kaksi uutta tuotetta, Biolanta ja Apulanta-kompostori. Molemmissa tuotteissa yhdistyvät sekä ravinteiden kierrätys että kestävä kehitys. Biolanta on aito ja alkuperäinen luomukanankakka, joka soveltuu yleislannoitteeksi puutarhaan. Apulanta-kompostorissa näkyy yhtyeen kädenjälki ja toiminnan takaa tuttu ja luotettava Biolan Pikakompostori 220.

Apulanta on vuonna 1991 Heinolassa perustettu Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva rockbändi, joka on julkaissut suosion siivittämällä urallaan yhteensä 12 studioalbumia, 5 kokoelmalevyä ja lukuisan määrän sinkkuja. Bändin levyjä on myyty yhteensä yli 700 000 kappaletta.  

Biolan on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 1974 käsittelemään broilerkasvatuksen sivutuotteena syntyvä lanta luomulannoitteeksi. Yrityksen nimi tulee sanoista biologinen lannoitus. Yrityksen missio on ihmisen aiheuttaman ympäristökuormituksen vähentäminen.

Lähde: Biolan
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.