p

Pariisissa annettiin luonnos ilmastosopimukseksi
Pariisin ilmastokokouksessa on annettu viimeinen luonnos ilmastosopimuk-seksi. Ilmastokokous hyväksynee esityksen myöhemmin lauantaina.

“Teksti sisältää tavoitteen rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen. Tuo luku sekä uusi tavoite maailman nettopäästöjen nollaamisesta tällä vuosisadalla saavat aikaan tyrmistyksen hiiliyhtiöiden hallitusten kokoushuoneissa ja öljynviejämaiden palatseissa”, sanoo Greenpeacen pääsihteeri Kumi Naidoo.

“Nyt edessä on vuosisadan tehtävä. Kuinka uusi tavoite saavutetaan? Pariisissa luonnostellut toimet eivät vie tavoitteeseen. Päästövähennystavoitteet eivät ole riittäviä, eikä sopimus ole riittävän vahva taatakseen niiden parantamisen. Nettopäästöt aiotaan saada nollaan ja se tarkoittaa, että fossiilisista polttoaineista on päästävä eroon kokonaan vuoteen 2050 mennessä.”

“Pysäytämme ilmastonmuutoksen, kun miljoonat ihmiset toimivat. Tänä vuonna ilmastoliike sai pysäytettyä Keystone-öljyputken, se sai Shellin pois Arktikselta ja syöksi hiilen polton lopulliseen laskuun. Me, jotka haluamme uusiutuvalla energialla toimivan tulevaisuuden, olemme päättäneet voittaa. Uudet poliittiset johtajat tulevat valtaan, ja monet heistä asettuvat meitä ja tavoitteitamme vastaan. Heillä voi olla paljon valtaa, mutta niin on meilläkin. Meille Pariisi oli aina yksi pysäkki matkalla. Yhteinen rohkeutemme määrää kohtalomme tulevina vuosikymmeninä. Uskon, että onnistumme”, Naidoo sanoo.

Lähde: Greenpeace
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.