p

Luonnonsuojeluliitto julkaisi kohtuutaloutta käsittelevän oppaan


Juuri julkaistu kohtuutalousopas antaa tavalliselle ihmiselle työkaluja puhua taloudesta. Ympäristöongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja puuttumista talouden toimintamalleihin. Kohtuutalous on maapallon kantokyvyn rajoissa toimivaa ja oikeudenmukaista taloutta.

Suomen luonnonsuojeluliiton julkaisema Kasvunvara on käytetty – Kohtuutalouden ratkaisut pureutuu kasvutalouden kipukohtiin ja kohtuutalouden tarjoamiin ratkaisuihin.

"Tavoitteenamme on havainnollistaa, miten talouskysymykset liittyvät luonnonsuojeluun sekä antaa kansalaisille eväitä keskustella taloudesta", kertoo julkaisun kirjoittanut kestävän talouden asiantuntija Anna Latva-Pukkila Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Tiivis tietopaketti perehdyttää lukijan talouden, ympäristönsuojelun ja hyvinvoinnin kytköksiin selkeästi ja helppotajuisesti. Kohtuutalouden tarjoamia ratkaisuja ja taloudellisen toiminnan vaihtoehtoisia muotoja havainnollistetaan esimerkein. Julkaisu antaa lukijoille myös virikkeitä keskusteluun ja kannustaa kestävien ratkaisujen etsimiseen.

"Meistä jokainen voi osallistua kestävän talouden rakentamiseen aktiivisen kansalaisuuden keinoin", Anna Latva-Pukkila muistuttaa.

Tämä voi tarkoittaa niin ruohonjuuritason taloudellista toimintaa kuten tavaranvaihtoa tai ruokapiirejä kuin politiikkaan vaikuttamista. Ympäristölle haitallisten tukien lakkauttaminen ja fossiilienergian voimakkaampi verotus ovat esimerkkejä poliittisista vaatimuksista.

Kohtuutalouden ratkaisut on ladattavissa tästä »» (pdf)

Julkaisu on toteutettu osana Luonnonsuojeluliiton vuonna 2015 alkanutta kohtuutaloushanketta. Opas julkistettiin 25. marraskuuta Helsingissä järjestetyssä Vaihtoehtoja kasvutaloudelle -seminaarissa, joka houkutteli Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun 650-paikkaisen juhlasalin lähes täyteen kohtuutaloudesta kiinnostuneita. Hankkeeseen on saatu rahoitusta Koneen Säätiöltä.

Lähde: SLL
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.