p

Itämeren turska menetti MSC sertifioinnin

MSC ympäristömerkki peruutti Itämeren itäosien turskan sertifioinnin. Oceana syyttää EU: n jäsenvaltioita uhanalaisen lajin huonosta hallinnosta.
Kuva: Turska, Patrick Gijsbers / Wikimedia Commons (CC BY-SA 1.0)  
Eilen (17.12), Marine Stewardship Council (MSC) on peruuttanut sertifioinnit kaikkiin turskakantoihin itäisellä Itämerellä. Oceana varoitti jo aiemmin Itämeren turskakannan huonosta tilasta ja tukee MSC:n päätöstä, sekä kehottaa EU: n jäsenvaltioita reagoimaan asianmukaisesti ja sopimaan kestävän pitkän aikavälin yhteisen hallintasuunnitelman kalastuspolitiikan tavoitteista.  

"EU: n kalastusministerit ovat johdonmukaisesti heikentäneet Itämeren turskan tulevaisuuden, sekä oikeuttaneet liikakalastustuksen, ja vuosi toisensa jälkeen asettaneet saalisrajoitukset selvästi yli kestävän tason. MSC Päätöksessä vahvistetaan mitä tiesimme jo aiemmin: Itämeren turskakannat ovat vaarassa. Liikakalastus on haitallista ympäristölle ja  kalastusalan työpaikoille. Nyt on aika eurooppalaisten ministereiden lopettaa tieteen piittaamattomuus ja ymmärtää, että he ovat lain mukaan velvollisia palauttamaan kaikki kalakannat vuoteen 2020 mennessä ", sanoo Lasse Gustavsson Oceanan Euroopan pääjohtaja."

Tarvitsemme saalisrajoitukset tieteellisten lausuntojen perusteella ja vahvan monivuotisen suunnitelman, jos haluamme syödä Itämeren turskaa tulevaisuudessa.

Lähde: Oceana
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.