p

Luonnonsuojelun rahoja aiotaan leikata kaksi kolmasosaa
Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii luonnonsuojelulle lisää rahaa budjettiriihessä. Luonnonsuojelua aiotaan leikata suhteessa jopa enemmän kuin kehitysyhteistyötä.

Valtiovarainministeriö on esittänyt luonnonsuojelualueiden hankintarahojen pudottamista yhteen kolmasosaan nykyisestä. "Luonnonsuojelua leikataan jopa enemmän kuin kehitysyhteistyötä", sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Jättileikkaukset romuttavat kaikkien osapuolten kannattaman ja kansainvälisestikin mainostetun Etelä-Suomen metsien METSO-ohjelman. Vapaaehtoiselta suojelulta viedään nyt kannustimet. Rahapula estää myös yksityismaiden soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamisen.

Ympäristöministeriön luonnonsuojelun hankinta- ja korvausmenoja vähennetään yli 30 miljoonaa euroa (48 miljoonasta 18 miljoonaan euroon). Lisäksi maa- ja metsä-talousministeriön puolella metsäluonnon hoidon edistämisen rahat puolitetaan 6 miljoonasta eurosta 3 miljoonaan euroon.

"Metsien suojelusta olisi väärin leikata näin rajusti samaan aikaan kun hakkuita lisätään voimakkaasti. Hallituksen kärkihankkeetkin lupaavat metsäteollisuudelle paljon lisää rahaa, mutta metsiensuojelulle ei euroakaan. Ellei budjettiriihessä luonnonsuojelulle saada lisää rahaa, valtion metsien ja soiden lisäsuojelun tarve kasvaa entisestään", Sulkava muistuttaa.

Lähde: SLL
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.