p

Kun netti ei riitä – kysymällä täsmätietoa fiksuun energiankäyttöön


Kuluttajille suunnattu valtakunnallinen energianeuvonta avaa puhelinlinjat kesätauon jälkeen tiistaina 4. elokuuta ja vastaa myös netissä asumisen ja arjen energiankulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Henkilökohtainen neuvonta on erityisen arvokas tuki silloin, kun oma osaaminen ei riitä joskus monimutkaistenkin valintojen tai hankintapäätösten tekemiseen.Järkevään energiankäyttöön liittyvää tietoa on internetissä valtavasti, mutta riippumattoman ja omaan tilanteeseen sopivan tiedon löytäminen saattaa olla kiven takana. Jos toiveena on yksiselitteisen neuvon löytäminen ja hakutuloksena lista pahimmillaan keskenään ristiriitaista tietoa, voi innostus vaihtua epätoivoon.

– Kodit ja kuluttajat ovat erilaisia eikä täsmätietoa ole internetistä helppo penkoa. Energiankäytön tehostamisessa on monta muuttujaa ja esimerkiksi lämmitykseen tai energiaremontintiin liittyvät kysymykset ovat usein monimutkaisia. Energianeuvoja ratkoo näitä pulmia yhdessä asiakkaan kanssa siten, että kuluttaja pystyy tekemään perusteltuja päätöksiä, sanoo ryhmäpäällikkö Irmeli Mikkonen valtakunnallista energianeuvontaa koordinoivasta Motivasta.

Energianeuvontaa verkossa ja puhelimitse maksutta

Valtakunnallinen energianeuvonta on Energiaviraston rahoittama maksuton kansalaispalvelu. Internetin eneuvonta.fi -portaalissa voi selailla faktoja sekä löytää täsmälliset linkit luotettaviin tietolähteisiin. Kysy ja keskustele -palstalla asiantunteva energianeuvoja vastaa sinne jätettyihin kysymyksiin. Hän vastaa myös kansalaisten puheluihin kaksi kertaa viikossa.

– Suosittelemme soittamaan neuvontanumeroon, jos energiankäyttöön liittyvää asiaa on vaikea selittää kirjallisesti. Se on myös nopea tapa saada selkeä vastaus, kun neuvoja saa tarpeelliset taustatiedot kerralla. Tietenkin vastaamme kaikkiin kotitalouksien energiankäyttöön liittyviin pieniinkin kysymyksiin ja tarvittaessa opastamme eteenpäin, mikäli asiakas tarvitsee esimerkiksi suunnitteluapua tai vaikkapa tietoa lupakäytännöistä, Mikkonen sanoo.

Puhelinneuvonta on avoinna tiistaisin klo 11-13 ja torstaisin klo 13-15 numerossa 010 19 3030. Soittaminen maksaa tavanomaisen puhelun verran, soittajan oman operaattorin hinnoittelun mukaisesti – neuvonta itsessään on maksutonta.

Neuvontapalveluista vastaavat energiatoimistojen verkostossa toimivat alueelliset neuvojat Motivan tilauksesta. Myös niiden kuluttajapalveluista saa tarkempaa tietoa www.eneuvonta.fi -sivuilta.
Lähde: Motiva
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.