p

40 tuntia saarroksissa ollut Fennica lähti satamasta


26 Greenpeace Yhdysvaltojen aktivistia on poistunut St. Johnin sillalta Portlandissa. Aktivistit muodostivat 40 tuntia kestäneen ihmismuurin, joka esti jäänmurtaja Fennicaa pääsemästä lähtemään Portlandin satamasta.Eilen ilmassa riippuvat aktivistit pakottivat Fennican kääntymään ympäri, kun alus yritti ensimmäisen kerran poistua satamasta.

Fennican määränpäänä on liittyä Shellin öljynporauslaivastoon Tšuktšimerellä. Shellin ei ole lupa aloittaa lopullisia porauksia ennen kuin Fennican kuljettama, porauskalustoon vaadittava öljylähteen suljin saapuu paikalle.

"Suomalaisen valtionyhtiön ei pidä osallistua ilmastomme ja herkän arktisen luonnon vaarantavaan projektiin. Jos haluamme todella rajoittaa ilmaston lämpenemisen kahteen asteeseen ei meillä ole yhtään hyvää syytä lähettää murtajiamme Shellin avuksi”, sanoo Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki.

Yhdysvaltalainen tuomari määräsi eilen Greenpeacen poistamaan aktivistinsa St. Johnin sillalta. Mikäli näin ei tapahtuisi, Greenpeace määrättiin maksamaan aluksi 2500 dollaria jokaiselta tunnilta, jonka aktivistit pysyvät sillalla. Myöhemmin sakko kasvaisi 10 000 dollariin tunnilta.

Tuomioistuimen päätöksen jälkeen aktivistit pysyivät sillalla vielä useiden tuntien ajan ennen kuin viranomaiset saapuivat sillalle.

Lähde: Greenpeace
Kuva: Greenpeace
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.