p

EU kansalaisten valitsemat edustajat äänestivät Itämeren kestävän tulevaisuuden puolesta


Euroopan parlamentti tukee kunnianhimoista, monivuotista kalastuksen hoitosuunnitelmaa Itämerelle ja asettaa siten riman korkealle tulevien, muiden merialueiden hoitosuunnitelmille


Euroopan parlamentin täysistunto äänesti Strasbourgissa Itämeren kalastusta käsittelevästä monivuotisesta hoitosuunnitelmasta, joka on järjestyksessä ensimmäinen uudistetun yhteisen kalastuspolitiikan (YKP) alla sovittu suunnitelma. Hoitosuunnitelma käsittää Itämeren kaupallisesti tärkeimmät kalalajit: turskan, silakan ja kilohailin sekä sisältää toimenpiteitä joidenkin kampelakalojen huomioon ottamiseksi näiden lajien kalastuksessa. Suunnitelman päätavoite on lopettaa Itämeren kalakantojen liikakalastus ja mahdollistaa kantojen toipuminen ja säilyminen pitkällä aikavälillä. Oceana on tyytyväinen äänestyksen tulokseen, joka asettaa hyvän esimerkin Euroopan muille merialueille.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällainen suunnitelma tehdään usealle lajille. Lisäksi suunnitelma ottaa huomioon kestävän lähestymistavan ja se tekee tästä huomattavasti aikaisempia tehokkaamman. Tämä on tärkeä virstanpylväs polulla, jonka tarkoituksena on varmistaa, että Itämeren kalastus on sekä ympäristöllisesti ja taloudellisesti kestävää ja että se voi tarjota vakaan ravinnonlähteen sekä työpaikkoja ", sanoo Lasse Gustavsson, Oceana Euroopan johtaja." Tämänpäiväinen äänestys on tärkeä, koska se näyttää tietä ja antaa toivoa siitä, että pystymme saavuttamaan yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteet kalakantojen tilan parantamiseksi vuoteen 2020 mennessä, jos päättäjät noudattavat näitä sitoumuksia tulevissa lopullisissa neuvotteluissa. "

Taustaa
Viime viikolla ministereiden kalastusneuvosto pääsi poliittiseen yhteisymmärrykseen Itämeren turskan, silakan ja kilohailin monivuotisen hoitosuunnitelman yleisestä lähestymistavasta. Suunnitelma on nyt ministerineuvoston, Euroopan parlamentin ja Euroopan komission välisellä neuvottelukierroksella ennen lopullisen muodon saamista.

Suunnitelma on tärkeä, ensimmäinen uuden sukupolven hoitosuunnitelma  uudistetun yhteisen kalastuspolitiikan alla ja sellaisenaan se tulee toimimaan esimerkkinä tuleville hoitosuunnitelmien Euroopan muilla merialueilla.

Lähde: Oceana 

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.