p

Oulangan kansallispuisto kuuluu Euroopan 10 parhaimman kansallispuiston aateliin


Arvostettu brittilehti The Guardian listasi eilen Oulangan kansallispuiston Euroopan kymmenen parhaimman kansallispuiston joukkoon. Lehden mukaan Oulangan kansallispuisto on upea vuodenajasta riippumatta.

The Guardian esitteli eilen 10 eurooppalaista kansallispuistoa, joissa on uskomattomat maisemat ja luonto, mutta vähän kävijöitä verrattuna Euroopan suosituimpiin luontokohteisiin. Jutussa mukana olleita  kymmentä kansallispuistoa ei laitettu paremmuusjärjestykseen, mutta Oulanka esiteltiin kolmantena.
Oulangan Kiutaköngäs on yli 300 metriä pitkä koski. Kuva: Markku Pirttimaa.


Oulangan maisemia kehuttiin vuodenajasta riippumatta. Erityisesittelyn sai 80-kilometrinen Karhunkierros, sen maisemat sekä sen varrella olevat tuvat, joissa voi yöpyä. Vaeltamisen lisäksi kehuttiin melonta- ja koskenlaskumahdollisuuksia. Kansallispuiston tunnuskukka, neidonkenkä sekä porot muistettiin myös mainita.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun Oulangan kansallispuistoa, sen maisemia ja luontoarvoja  hehkutetaan kansainvälisissä tiedotusvälineissä. Esimerkiksi National Geographic -lehdessä on ollut usean aukeaman juttu vain Oulangasta. Oulangan kansallispuisto on koko Kuusamon alueen hyvin tärkeä vetovoimatekijä, sanoo puistonjohtaja Matti Hovi.

Kuusamon vuotuinen matkailutulo on 90 miljoonan euron luokkaa, ja pelkästään Oulangan kansallispuistossa vierailevien matkailijoiden tuoma tulo tuottaa paikallistalouteen noin 17 miljoonaa euroa vuodessa. Summa on kasvussa.

Ulkomaalaisissa matkailijoissa on nähty Kuusamon alueen kesämatkailun kasvumahdollisuus.

– Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa Oulangan kansallispuiston luontoarvoja ja tuottaa sinne maksuttomia retkeilypalveluja. Paikalliset matkailuyritykset ovat keskeisiä kumppaneitamme. Toivomme, että kaikki alueen toimijat haluavat säilyttää kansallispuiston toimintaedellytykset, jotka luovat hyvän perustan kansainvälistyvän matkailuelinkeinon kehittämiselle koko Rukan–Kuusamon alueelle myös tulevaisuudessa, Matti Hovi sanoo.

Lähde: MH

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.