p

Viikonloppuna voimakkaita myrskypuuskia eri puolilla maata


Voimakas matalapaine tuo viikonlopuksi myrskypuuskia suurimpaan osaan maata. Myrskytuulet saapuvat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lappiin ja Pohjanmaalle, sunnuntaiaamusta alkaen laajalti myös maan etelä- ja keskiosaan.

Ilmatieteen laitoksen 6. helmikuuta tekemän ennusteen mukaan tuuli voimistuu maa-alueilla puuskissa melko yleisesti 20-23 metriin sekunnissa. Länsirannikolla ja etenkin Pohjanmaalla tuulen voimakkuuden ennustetaan olevan 23-28 metriä sekunnissa. Pohjanlahdella ja lounaisilla merialueilla keskituulet yltävät 21-25 metriin sekunnissa.


Matalapaineeseen liittyvät lumisateet ovat enimmäkseen melko vähäisiä ja kuurotyyppisiä, mutta hetkittäin lunta voi tulla sakeasti. Varsinkin pohjoisessa vanha lumi kinostuu tuulessa voimakkaasti tehden ajokelistä jopa erittäin huonon. Myrskypuuskat aiheuttavat paikoin vahinkoa etenkin Pohjanmaan alueella. Maan etelä- ja keskiosassa tuulivahingot ovat hieman paikallisempia.

"Matalapaine liikkuu aiempaa ennustettua itäisempää reittiä, joten myrskypuuskat osuvat laajasti Suomen alueelle. Ainoastaan Koillismaalta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla vyöhykkeellä puuskat ovat selvästi heikompia", kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Voimassa olevat varoitukset »»

Lähde: Ilmatieteen laitos

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.