p

Lahti on Suomen Earth Hour -pääkaupunki – energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistäminen ratkaisivat voiton


Lahti on valittu Suomen tämänvuotiseksi Earth Hour -pääkaupungiksi. Valinnan teki kansainvälinen asiantuntijaraati osana WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailua. Lahden siivittivät voittoon toimet energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseksi.

WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailun tuomaristo kiitti Lahtea pienelle kaupungille poikkeuksellisen laaja-alaisista toimenpiteistä. Lisäksi Lahti on sitoutunut kunnianhimoisiin tavoitteisiin energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseksi, ja investoi niihin kokoonsa nähden merkittävästi.
Lahti keskusta. Kuva: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)
WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit raportoivat tavoitteitaan ja toimenpiteitään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Viidettä kertaa järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 163 kaupunkia ympäri maailmaa. Kuudentoista kansallisen Earth Hour -pääkaupungin joukosta yksi valitaan kansainvälisen kilpailun voittajaksi.

Suomesta kilpailun finaaliin ylsivät Lahden lisäksi Espoo ja Tampere. Kaikki suomalaiskaupungit jatkavat yhä taistelua kansainvälisen yleisön suosikin tittelistä. Yleisö voi vaikuttaa äänestämällä, antamalla kaupungeille kehitysehdotuksia tai käyttämällä kaupungin hashtagia Instagramissa tai Twitterissä. Äänet ja parannusehdotukset voi antaa osoitteessa www.welovecities.org. Sekä tuomariston valitsema voittaja että yleisön suosikki julkistetaan huhtikuussa Soulissa.

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään lauantaina 28.3. Valot sammuvat kello 20.30–21.30 osoituksena huolesta ilmastonmuutosta kohtaan.

Lähde: WWF Suomi

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.