p

Aurinkoenergiaa keräävästä puusta sähköä laitteille – Katso video!VTT:n tutkijat valmistivat prototyypin puusta, joka kerää ympäristöstään – sisä- ja ulkotiloista – aurinkoenergiaa, varastoi sen ja purkaa sähköksi pienlaitteisiin kuten kännykkään, mikropiireihin, lämpömittariin ja LED-lamppuihin. Prototyypin rakennetta voi soveltaa myös liike- ja lämpöenergian  keräämiseen ympäristöstä.

 
Puun energiaa keräävinä lehtinä ovat taipuisat, kuvioidut aurinkopaneelit, jotka on valmistettu VTT:n kehittämällä painomenetelmällä. Lehdet yhdistyvät elektroniseksi kokonaisuudeksi johtimineen, jotka keräävät energian muuntimeen, josta sähkövirta johdetaan käyttökohteeseen – esimerkiksi kännykkään tai ympäristön mittalaitteeseen.

 3D-tulostamalla valmistetussa puun rungossa on hyödynnetty VTT:n kehittämiä puusta lähtöisin olevia biomateriaaleja.

 VTT:n kehittämät teknologiat tarjoavat rajattomat sovellusmahdollisuudet erilaisiin elektroniikan tuotteisiin liittyen valaistukseen, energian keräämiseen, liikkeen tuottamiseen tai muuhun vastaavaan. Mitä enemmän puussa on energiaa kerääviä aurinkopaneeleja – sitä enemmän energiaa.

Lähde: VTT
Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.