p

Lapinjärven metsähakkuisiin otettiin aikalisä


Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja WWF kävivät tiistaina 27.1. keskustelun Lapinjärven Ilveskallion ympäristön metsiin esitetyistä hakkuista Luonnonvarakeskuksen (LUKE) ja Metsähallituksen kanssa.

Viikissä LUKE:n tiloissa järjestetyssä tapaamisessa sovittiin, että suunniteltuihin 30 hehtaarin väljennyshakkuisiin otetaan aikalisä. Yhteisen näkemyksen etsimiseksi keskustelua jatketaan myöhemmin paikan päällä metsässä. Tavoitteena on sovittaa yhteen alueen merkittävien luontoarvojen suojelu ja metsän käyttö kuusen geneettisen monimuotoisuuden turvaamiseen.
Kuusi taimettuu luontaisesti Lapinjärven geenireservimetsässä/Greenpeace
Luontojärjestöt ovat esittäneet Lapinjärven Ilveskallion ympäristön valtion omistamia metsiä suojeltavaksi. Kyseessä on luontoarvoiltaan yksi Itä-Uudenmaan merkittävimmistä yhtenäisistä metsäalueista, jolla on havaittu kymmeniä uhanalaisarvioinnissa listattujen lajien esiintymiä.

Alue on Luonnonvarakeskuksen tutkimusmetsä, josta osa on varattu kuusen geneettisen monimuotoisuuden säilyttämiseen. Alueen hakkuusuunnitelmat herättivät julkista keskustelua edellisen kerran vuonna 2011.

Luonnonsuojeluliitto on vaatinut päättäjiltä toimia, joilla Metsähallituksen omavaltaisesti pienentämä Etelä-Suomen metsien suojelumäärä saataisiin vastaamaan poliittisia päätöksiä.

Ympäristöjärjestöt ovat tutkineet Metsähallituksen viime syksynä julkistamat, noin 13 000 hehtaarin metsiensuojelurajaukset ja löytäneet niistä lähes 2 000 hehtaaria jo kertaalleen suojeltuja metsiä. Korjaavat suojelutoimet valtionmailla tulisi aloittaa heti. Etelä-Suomen metsistä on suojeltu vain pari prosenttia.

Lähde: SLL

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.