p

Äänestä tunnus Teijon kansallispuistolle!


Metsähallituksen luontopalvelut järjestää 15.1.-1.2. yleisöäänestyksen, jossa valitaan suosituin vaihtoehto kansallispuiston tunnuslajiksi. Mittaa toisistaan ottavat suppilovahvero, orava, lepakko ja harmaapäätikka. Kaikki lajit ovat tunnusomaisia Teijon kansallispuistolle.

”Eteläsuomalaisen luonnon lähes kaikki elementit ovat edustettuina Teijossa, jossa voi kulkea kalliomaastossa, ihailla järvimaisemaa, kokea suon ja metsän mosaiikin sekä aistia meren tunnun. Valittavana onkin lajeja, jotka kuvaavat kansallispuiston monipuolisuutta retkikohteena. Ehdokkaat ovat myös tuttuja perheen pienimmille, onhan kansallispuiston tavoitteena lisätä erityisesti palveluita lapsiperheille ”, sanoo puistonjohtaja Hanna Ylitalo Metsähallituksen luontopalveluista.

Kisa löytyy osoitteesta www.luontoon.fi/teijo sekä Teijon kansallispuiston Facebook-sivulta. Tunnuslaji julkistetaan kansallispuiston avajaisissa maanantaina 16.2., jolloin tarjolla on lukuisia ulkoilutapahtumia ja monenlaista muuta ohjelmaa. Avajaisiin osallistuvat ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen, kansallispuistokummit Saimi Hoyer, Pirkko Saisio, Matti Ristinen, Patrik Borg ja Fatbardhe Hetemaj.

Äänestäjien kesken arvotaan kolme tuotepakettia, joista löytyvät design-palovaroitin Lento sekä Saimi Hoyerina Petri Salmelan kirja Sieniä & ihmisiä sekä Pirkko Saision Lokikirja. Tunnuslajien logot on suunnitellut graafinen suunnittelija Jari Kostet Metsähallituksesta.

Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa kaikkia Suomen kansallispuistoja. Teijon kansallispuisto syntyi 1.1.2015. Teijon retkeilyalue, Hamarijärven linnuston suojelualue sekä Punassuon soidensuojelualue muodostavat pääosan kansallispuistosta. Alueella käy nyt 70 000-80 000 retkeilijää vuosittain. Tällä hetkellä alueella on noin 50 kilometriä retkeilyreitistöä, jonka palvelurakenteita on alettu uusimaan. Työn alla on esimerkiksi perheen pienimmille suunniteltu luontopolku Teijon luontokeskuksen läheisyydessä. Jatkossa pyritään vahvistamaan myös yhteistyötä Saaristomeren kansallispuiston ja ympäröivän matkailupalvelualueen kanssa niin, että matkailijoiden viipymisaika alueella pitenee.

Lähde: MH

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.