p

Siidassa satsataan venäläisiin Metsähallituksen kaksivuotisen hankkeen avulla


Metsähallitus aloitti vuoden 2014 alussa kaksivuotisen hankkeen, jonka aikana parannetaan kansallispuistojen ja luontokeskusten venäjänkielisiä palveluja ja kerrotaan luontomatkailun mahdollisuuksista venäläisille matkailijoille. Inari-Saariselkä-matkailualueella sijaitsevat luontokohteet: Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä luontokeskus Siida ovat yhtenä hankkeen pääpainokohteina.

Vuoden 2014 aikana Siidan venäjänkielisiä palveluita on pyritty hankkeen tuella parantamaan. Esimerkiksi Siidan nettisivut on osittain käännetty venäjäksi ja Raja-Joosepin tienvarteen on rakennettu Siidan mainoskyltti. Vuonna 2013 Siidassa asetettiin tavoite, että venäläisten matkailijoiden osuus pääsylipun ostaneista asiakkaista saataisiin nousemaan, ja tuota tavoitetta kohti pyritään tuottamalla palveluita matkailijan omalla äidinkielellään, eli venäjäksi.
Raja-Joosepin tienvarren kyltti. Kuva: MH
-Erityisesti Siidan, mutta myös  koko Inari-Saariselkä alueen kohdalla keskitytään tavoittelemaan omalla autolla tulevia venäläisiä matkailijoita, projektipäällikkö Tuula Pohjalainen Metsähallituksesta kertoo. – Tässä toivomme tietenkin Raja-Joosepin tienvarteen hankkeen rahoilla rakennetun kyltin auttavan, että kiinnostus Siida kohtaa heräisi ja auton keula kääntyisikin Ivalossa pohjoista ja Inarin kylää kohden.

Venäläisten matkailijoiden kohdalla kielikysymys on huomioitava, mieluiten matkailijat haluaisivat palveluita omalla kielellään. Metsähallituksen Pohjois-Lapin puistoalueen sekä Saamelaismuseon henkilökunnalle järjestettiin syyskuussa kaksipäiväinen kieli- ja kulttuurikoulutus, jossa käytiin läpi venäjän kielen alkeita sekä venäläistä tapakulttuuria.

- Haluamme palvella venäläisiä asiakkaita mahdollisimman hyvin, samoin kuin ketä tahansa asiakastamme, luontokeskuksen hoitaja Kirsi Ukkonen Siidasta sanoo. – Venäläisissä matkailijoissa on alueelle vielä kasvava potentiaali ja erityisesti luontomatkailu heidän osaltaan on vielä hyödyntämättä.

Koko Metsähallituksessa hankkeen apu on näkyvissä erityisesti venäjänkielisten materiaalien tuottamisessa. Metsähallituksen ylläpitämä luontoon.fi-sivun kieliversio julkaistaan vuonna 2015 ja lisäksi luontokeskukset ja retkeilykohteiden opasteita ja karttoja on käännetty. Myös koko Suomen luontokeskus Haltian sivusto haltia.com on julkaistu venäjäksi ja venäjänkieliset yhteisöt avattu sosiaaliseen mediaan.

Verkkomarkkinoinnin ohella hankkeessa on esitelty luontomatkailua venäläisille matkanjärjestäjille ja mietitty tuotteita, joiden avulla palveluiden myyminen venäläisille jo tutuillakin alueilla Suomessa olisi helpompaa.

Vuonna 2015 tullaan toteuttamaan useampi lehdistömatka venäläiselle medialle eri puolille Suomea. Yksi matkoista esittelee myös Inari-Saariselän matkailualuetta ja keskiyön aurinkoa. Hanke jatkuu vuoden 2015 loppuun.

Lähde: Metsähallitus

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.