p

Pääministeri vastaanotti suovetoomuksen 10 000 metrin korkeudessa


Kun pääministerin kanslian ovet eivät yrityksestä huolimatta auenneet Suomen luonnonsuojeluliitolle, luovutti järjestö suovetoomuksensa ministeri Alexander Stubbille Twitterissä.

"Arvoisa pääministeri @alexstubb, toivomme teidän ottavan vastaan suovetoomuksemme", olivat saatesanat Suomen luonnonsuojeluliiton historian ensimmäiselle virtuaaliselle vetoomuksen luovuttamiselle. Vetoomuksen pääministerille antoi videon välityksellä Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Alexander Stubbille oli etukäteen kerrottu edellisenä päivänä, myös Twitterin välityksellä, että hänelle tullaan antamaan vetoomus sosiaalisen median kautta 18. marraskuuta kello 14.00.


‪"@luonnonsuojelu Kiitos. Odotan innolla, joskin juuri tuohon aikaan noin 10 000m korkeudessa. Luen kun laskeudun" vastasi Stubb ripeästi.‬

Kun vetoomus sitten seuraavana päivänä luovutettiin, reagoi pääministeri siihen välittömästi ja kuittasi vastaanottaneensa vetoomuksen. "Täten vastaanotettu. Kiitos." Suovetoomus tavoitti ministeri Stubbin siis 10 000 metrin korkeudessa.

Suomen luonnonsuojeluliiton suovetoomuksen oli allekirjoittanut kuukaudessa 15 707 henkilöä. Luonnonsuojeluliitto iloitsee, että näiden suomalaisten huoli nyt välittyi pääministerille. Luonnonsuojeluliitto on valmis käyttämään jatkossakin kansalaisvaikuttamisen uusia muotoja osana vaikuttamistyötään.

Miksi vetoomus?

Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen pysäytti vuosia valmistellun soidensuojeluohjelman loppumetreillä. Jotta soidensuojeluohjelma voi toteutua aikataulun mukaan tällä hallituskaudella, on maanomistajien ensimmäisen kuulemisen käynnistyttävä näinä päivinä.

Eduskuntavaalit huhtikuussa 2015 ovat takaraja, jos soidensuojeluohjelma halutaan saada toteutettua. Jos aikataulu ei pidä, uhkaa soidensuojeluohjelma vesittyä.

Lähde: SLL

Julkaissut: Kalle

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.