p

Lego lopettaa yhteistyönsä Shellin kanssa Greenpeacen kampanjan takia

Lego ilmoitti tänä aamuna, että se ei uusi markkinointiyhteistyötä koskevaa sopimustaan Shellin kanssa. Greenpeace on kampanjoinut yli kolme kuukautta Legon ja Shellin yhteistyön lopettamiseksi.

Kuvakaappaus videolta
Greenpeacen kampanjan aikana yli miljoona ihmistä allekirjoitti  vetoomuksen, jossa vaadittiin Legoa lopettamaan yhteistyönsä Shellin kanssa. Aiemmissa julkilausumissaan Lego väitti, että kyseessä on Greenpeacen ja Shellin välinen kiista. Nyt Lego päätti lopettaa 1960-luvulla alkaneen yhteistyönsä. Yhtiö on kuitenkin sidottu Shelliin nykyisen, vuonna 2011 solmitun sopimuskautensa loppuun asti.

Greenpeacen Arktis-kampanjoitsija Olli Tiaisen mukaan Legon päätös on iso isku Shellille.

”Shell tarvitsi Legoa puhdistamaan arktisessa öljynporauksessa tahriintunutta mainettaan. Legon vetäytyminen 50 vuotta kestäneestä yhteistyöstä osoittaa, että Shellin strategia ei enää toimi”, sanoo Tiainen.

Shell ja muut öljyalan jättiläiset näkevät ilmastonmuutoksen vuoksi sulavan Arktiksen bisnesmahdollisuutena. Legon päätös vetäytyä tällaisesta toiminnasta on vahva viesti paitsi Shellille myös koko maailman öljyteollisuudelle. Legon ilmoitus tulee vain kuukausi sen jälkeen, kun Shell ilmoitti jälleen aikovansa porata öljyä Arktiksella ensi vuonna (1).

Shellin aiemmat porausretket Arktisella ovat osoittaneet, että poraus Arktisella on äärimmäisen riskialtista liikkuvien jäävuorien, myrskyjen ja kylmyyden takia. Joulukuussa 2012 Shellin öljynporauslautta karahti kiville Alaskassa. Arktisilla vesillä tapahtuvaa öljyvuotoa olisi myös mahdotonta puhdistaa (2).

Greenpeace vaatii, että Lego huolehtii tulevaisuudessa tarkasti yhteistyösopimuksistaan eikä solmi markkinointisopimuksia sellaisten yritysten kanssa, jotka edistävät toiminnallaan ilmastonmuutosta.

(1) Shell Submits a Plan for New Exploration of Alaskan Arctic, New York Times, 2014
(2)  Oil Spill Prevention and Response in the U.S. Arctic Ocean, The PEW Charitable Trusts, 2010


 Lähde: Greenpeace

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.