p

Biotalouteen ei päästä itsestään

Biotalous on maailmanlaajuisesti yksi vahvimmin kasvavia talouden alueita. Biotaloudella tarkoitetaan uusiutuvien luonnonvarojen tuotantoa, käyttöä, jalostusta ja markkinointia sekä uusiutuvista luonnonvaroista valmistettujen tuotteiden kulutusta.

Biotalous tarjoaa sekä hyvinvointia että ratkaisuja suuriin globaaleihin haasteisiin: resurssiniukkuus, kaupungistuminen, väestörakenteen muutokset, digitalisoituminen sekä tiedostava kuluttaminen.


Biotalous on yksi Suomen teollisuuden kolmesta painopisteestä. Tavoitteena on luoda alalle 100 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.

Uusi puu -hanke polkaistu käyntiin

Metsäala on luonteva osa biotaloutta: puu on uusiutuva ja karttuva luonnonvara. Siksi metsäalan toimijat metsänomistajista pieniin ja suuriin yrityksiin, oppilaitoksiin, työntekijöihin, etujärjestöihin sekä puupohjaisten tuotteiden käyttäjiin kokoontuivat yhteen ja perustivat Uusi puu -hankkeen.

 Hankkeen tavoitteena on lisätä ymmärrystä puupohjaisesta biotaloudesta: siitä millaisia tuotteita ja ratkaisuja on jo nyt tarjolla, millainen yhteiskunnallinen vaikutus nykyisillä tuotteilla on ja millaiset kasvunäkymät alalla on tulevaisuudessa.

Yksinkertaistaen: mitä metsäalalla jo tällä hetkellä konkreettisesti tehdään paperin, puurakentamisen ja energian lisäksi?

Kaikille avoin Uusi puu 2014 -kilpailu kerää yhteen parhaat esimerkit jo olemassa olevista tuotteita ja ratkaisuja jotka auttavat globaalien haasteiden ratkaisemisessa.

Tekes on mukana Uusi puu -hankkeessa. Käy lukemassa lisää hankkeesta ja kilpailusta sekä selaa käytännön esimerkkejä osoitteessa www.uusipuu.fi

Lähde: Tekes

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.