p

Energiansäästöviikolla hankintavuosi, mukana jo yli 200 yhteisöä

Motiva Oy:n koordinoima valtakunnallinen Energiansäästöviikko kutsuu tänä vuonna yrityksiä ja yhteisöjä edistämään resurssitehokkuutta kestävillä hankinnoilla. Hankintapäätökset vaikuttavat siihen, kuinka paljon tuotteiden ja palvelujen elinkaaren aikana kuluu energiaa ja materiaaleja sekä syntyy kasvihuonekaasupäästöjä ja jätettä. Energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna lokakuun 6.-12. päivinä.

Hankinnat. Kuva Antti Lehtikallio
Resurssiviisaat hankinnat auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä, parantamaan toiminnan energiatehokkuutta sekä säästämään luonnonvaroja. Motivan Energiansäästöviikko on nostanut hankinnat kärkiteemaksi, sillä niiden merkitystä osana kestävää kehitystä ei aina osata ottaa huomioon.

Pelkästään julkinen sektori hankkii vuosittain tuotteita ja palveluita vuosittain noin 30 miljardilla eurolla, mikä on noin viidennes bruttokansantuotteesta. Julkinen sektori voi toimia suunnannäyttäjänä ja parantaa hankintapäätöksillään energia- ja materiaalitehokkaiden tuotteiden ja palvelujen markkinoillepääsyä.

Motivan hankintapalvelu auttaa julkisia hankkijoita kestäviin hankintoihin liittyvien kysymysten ratkaisemisessa sekä tarjoaa neuvontaa cleantech-hankintoihin.

Kampanjasta vauhtia kestäviin valintoihin

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 18. kertaa. Kampanjaviikkoa viettämään on ilmoittautunut jo yli 200 yritystä ja yhteisöä eri puolilta Suomea.

– Yritykset hyödyntävät energiansäästöviikkoa kertomalla omalle henkilökunnalleen ja sidosryhmilleen sitoutumisestaan ympäristömyötäiseen toimintaan. Resurssitehokkuus on osa yrityksen laadukasta ja ympäristön huomioon ottavaa toimintaa. Ja se parantaa myös kannattavuutta, muistuttaa toimitusjohtaja Jouko Kinnunen Motivasta.

Ilmasto- ja ympäristöhyötyjen ohella pitkäjänteinen resurssitehokkuustyö ja siihen kohdistetut suunnitelmalliset investoinnit tuottavat myös säästöjä. Energiansäästöviikko toimii hyvänä starttina, kun yrityksessä, kunnassa tai liikelaitoksessa halutaan käynnistää energian ja materiaalien järkevä käyttö.

Motiva järjestää kampanjaan ilmoittautuneille hankinta-aiheisen verkkoseminaarin perjantaina 19.9. klo 9.30-11.00. Sen teemoina ovat kestävät ruokahankinnat, työpaikat viisaan liikkumisen edistäjinä sekä uusiutuvan energia kuntahankinnat sekä Pohjoismaisen ympäristömerkin Vihreät valinnat -hankintaverkosto.

Lisätietoa hankintawebinaarista ja muusta Motivan kampanjatuesta Energiansäästöviikon viettäjille täällä »»

Lähde: Motiva

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.