p

Oceana julkaisee uuden sivun kerätäkseen tietoa huonovointisista kaloista Itämerellä

Oceana pyytää viranomaisia, järjestöjä ja ihmisiä ilmoittamaan näistä tapauksista.

Oceana julkaisee tänään verkkosivuston, jonka tavoitteena on koota tietoa sairaista, kuolleista ja häviävistä kaloista Itämerellä. Tiedon kokoaminen lisää toivottavasti tietämystä ja auttaa tutkijoita ja viranomaisia ​​suorittamaan mahdollisesti tarvittavia lisätutkimuksia tämän huolestuttavan ongelman laajuuden selvittämiseksi.
Turska sotkeutunut kalaverkkoon. Kuva: EUO © OCEANA Carlos Suárez 46233
Viime vuosina tiedotusvälineissä on esiintynyt raportteja kalastajilta, rannikon asukkailta ja viranomaisilta veden huonosta laadusta, kuolleista tai sairaista kaloista sekä kalakantojen "katoamisesta" rannikolta.Oceana on myös havainnut kuolleita ja huonovointisia kaloja eri puolilla Itämerta tutkimusristeilyjensä aikana.

Oceana kannustaa selvittämään asiaa. Eri maiden hallitukset ovat suorittaneet selvityksia joillain ongelma-alueilla, kuten Hanön lahdessa Ruotsissa, mutta kukaan ei ole tähän mennessä tarkastellut ongelmaa koko Itämeren tasolla.

"Oceanan tutkimusmatkat eri puolille Itämerta ovat paljastaneet erityisen suuren määrän kaloja, jotka ovat joko kuolleita, käyttäytyvät epänormaalisti tai ovat erittäin huonossa kunnossa verrattuna havaintoihin, joita olemme tehneet muilla merialueilla. Valitettavasti ongelman laajuus ja tarkat syyt tähän ovat enimmäkseen tuntemattomia, joten tällä sivustolla haluamme edesauttaa selkeämmän kuvan saamista tästä ilmiöstä. Siksi on tärkeää kerätä mahdollisimman paljon tietoa ja koota havainnot samaan paikkaan", toteaa Hanna Paulomäki, Oceanan Itämeritoimiston päällikkö.

Sivustolla on kartta, joka näyttää Oceanan havainnot tietoineen, sekä tiedossa olevat vastaavat tapaukset, joita on käsitelty tiedotusvälineissä.

Oceana pyytää tietoja sairastuneista, kuolleista tai epänormaaleista kaloista Itämerellä. Nettisivuilla on sähköpostiosoite, johon voi raportoida havainnoista​​, kuvien kanssa, jos mahdollista.
Lähde: Oceana

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.