p

Greenpeace kommentoi Fortumin raporttia - uusiutuvan energian aika on alkanut

Greenpeace näkee Fortumin tänään julkaiseman raportin edistysaskeleena kohti uusiutuvaa energiaa. “On hienoa, että suomalainen sähkön suurtuottaja näkee uusiutuvan energian taloudellisesti kannattavana tulevaisuuden energiana. Fortum on oikeassa todetessaan, että tulevaisuuden päästövähennykset tulevat kokonaan uusiutuvasta energiasta ja energiatehokkuuden parantumisesta”, sanoo Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

“Uuden ydinvoiman rakentaminen ei Fortumin raportissa esittämien hintaennusteiden ja uusiutuvan energian kilpailukyvyn paranemisen takia ole enää kannattavaa. Toivottavasti Fortum uskoo omiin ennusteisiinsa ja luopuu osuudestaan Olkiluoto 4 -hankkeessa”, Harkki jatkaa.

Euroopan unioniin on saatava selkeä päästötavoite vuodelle 2030 ja ylimääräiset päästökiintiöt tulee siivota markkinoilta vuonna 2017.

“Fortumin energiapoliittinen kanta on johdonmukainen. Päästötavoitteeksi tarvittaisiin silti EU-komission ehdottamaa 40 prosenttia tiukempi tavoite. Lisäksi jää epäselväksi, miten nykyisten uusiutuvan energian tuotantotukien poistaminen parantaisi investointivarmuutta paremmin kuin sitovien tavoitteiden asettaminen myös uusiutuvan energian osuudelle ja energiatehokkuuden parantamiselle”, Harkki sanoo.

Greenpeace julkaisee omia energiaskenaarioita yhdessä uusiutuvan energian tuottajien ja saksalaisen DLR -tutkimusinstituutin kanssa. Nämä skenaariot ovat jo vuosia tunnistaneet uusiutuvan energian väistämättömänä kehityssuuntana ja osoittaneet suuntaa muutokselle kohti täysin uusiutuvaa energiantuotantoa.

Greenpeacen asiantuntijoiden laskelmat ovat lähelle toteutunutta kehitystä siinä missä esimerkiksi Kansainvälinen energiajärjestö IEA ei ole pystynyt näkemään uusiutuvien kasvupotentiaalia: Clean Technica »»

Greenpeacen energiaskenaario Suomelle »»
Fortumin tänään julkaisema raportti »» (pdf)

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.