p

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä

Viikonlopun aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä osassa maata. Helle voi aiheuttaa terveysongelmia riskiryhmille.


Ilmatieteen laitoksen mukaan viikonlopun aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan länsiosassa sekä Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa. – Erittäin tukalasta helteestä varoitettaessa päivän maksimilämpötilan tulee olla +30 asetetta ja minimilämpötilan 18 astetta, kertoo Sää- ja turvallisuus yksikön päällikkö Juhana Hyrkkänen.

Lisäksi tukalaa hellettä on odotettavissa suuressa osassa maata. Tukalan helleaallon todennäköisyys on Pohjois-Lappia lukuun ottamatta 70 % maanantaihin asti. Hellevaroitus sisältää kolme eri vaaratasoa (tukala, erittäin tukala, äärimmäisen tukala helle), ja se otettiin käyttöön Ilmatieteen laitoksella keväällä 2011. Helteestä varoittamisella pyritään vähentämään helteen aiheuttamia terveysvaikutuksia. Hellevaroitus annetaan, jos Suomessa jollekin alueelle ennustetaan tukalaa hellettä vähintään kolmen vuorokauden ajaksi.

Heinäkuussa jo keskimääräistä enemmän hellepäiviä

Heinäkuussa on ollut tähän mennessä 19 hellepäivää, kun niitä on keskimäärin koko heinäkuussa 16. Hellettä on ollut joka päivä jossain päin Suomea heinäkuun 6. päivästä alkaen. Yksittäisistä havaintoasemista hellepäiviä on ollut eniten Rovaniemen rautatieasemalla, jossa niitä on ollut 17. Kuukauden ja koko kesän toistaiseksi korkein lämpötila 31,8 astetta mitattiin torstaina 24.7. Salon Kiikalassa.
Lähde: Ilmatieteen laitos
Kuva: Stockvault

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.