p

Öljyonnettomuus Raahessa luultua pahempi

Raahessa viime perjantaina tapahtuneen öljyonnettomuuden laajuus on aiemmin epäiltyä suurempi. Öljyntorjuntatyöt jatkuvat Raahen edustan saarissa vielä ainakin joitain päiviä, mahdollisesti jopa viikon. WWF:n vapaaehtoiset puhdistavat tänään rantoja Selkämatalan saaressa.
WWF:n vapaaehtoiset puhdistavat rantaa. Kuva: Joonas Fritze / WWF
Rautaruukin tehtaalta pääsi vuotamaan mereen 3 – 5 tonnia raskasta polttoöljyä. Öljyä on levinnyt ainakin Iso-Kraaselin, Kumpelen, Selkämatalan, Isomatalan ja Smittin saarten alueelle. Tänään WWF:n vapaaehtoiset puhdistavat Selkämatalan rantoja. Saari on tärkeä alueen lintupopulaatioille, ja siellä on parhaillaan käynnissä pesintä.

”Selkämatalan saari on tärkeä saada puhdistettua öljystä, sillä täällä on parhaillaan paljon pesiviä lintuja. Mikäli öljyä ei saada siivottua, on iso riski, että linnut tahriintuvat siihen tulevien päivien aikana”, sanoo WWF Suomen kenttäkoordinaattori Teemu Niinimäki .

Suomen ympäristökeskuksen eilisten havaintojen mukaan öljyyntyneitä lintuja on näkynyt saarilla hieman yli 40, joista muutamat ovat olleet pahemmin öljyyntyneitä. Kaikki linnut ovat kuitenkin olleet vielä lentokykyisiä, eikä niitä saada kiinni. Tämän takia lintujen pesuoperaatiota ei aloiteta vielä.

Lähde: WWF

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.