p

Mondelēz International julkaisee toimintasuunnitelman kestävän kehityksen mukaisen palmuöljyn tuotannosta

Mondelēz International julkaisi äskettäin kestävän palmuöljyn toimintasuunnitelman. Yhtiö ostaa palmuöljyä ensisijaisesti tuottajilta, jotka toimivat yhtiön kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tuotteiden alkuperä on pystyttävä ilmoittamaan viimeistään vuoden 2015 lopusta alkaen. Lisäksi toimittajien on laadittava kestävän kehityksen periaatteet ja otettava ne käyttöön samassa aikataulussa.

Palmuöljyplantaasi. Kuva: Achmad Rabin Taim /
Wikimedia / Cammons (CC BY 2.0)
Yhteistyössä Maailman luonnonsäätiön (WWF) ja YK:n kehitysohjelman (UNDP) kanssa laaditusta toimintasuunnitelmasta kerrottiin Kestävän palmuöljyn yhdistyksen (RSPO) Euroopan laajuisessa konferenssissa Lontoossa. Suunnitelma vahvistaa Mondelēz Internationalin pitkää sitoutumista kestävään kehitykseen. Yhtiö on jo kauan sitoutunut ostamaan vain palmuöljyä, joka on tuotettu laillisesti omistetulla maalla, ei aiheuta metsien tai turvesoiden hävittämistä ja kunnioittaa ihmisoikeuksia, mukaan lukien maaoikeuksia. Palmuöljyn tuotannossa ei käytetä pakkotyötä tai lapsityövoimaa. Mondelēz International ei jatkossa hanki palmuöljyä tuottajilta, jotka eivät täytä näitä vaatimuksia. Yhtiö raportoi suunnitelman toteutumisesta kerran vuodessa.

”Kestävä palmuöljy on tärkeää liiketoimintamme kasvulle pitkällä aikavälillä, ja sen on oltava kaikkien saatavilla ympäri maailmaa,” totesi Dave Brown, Global Commodities and Strategic Sourcing -yksikön varajohtaja. ”Tavoitteemme ei ole valikoida tuottajia sertifioitujen tuotantokohteiden joukosta, vaan haluamme ensisijaisesti vauhdittaa koko palmuöljyteollisuutta kohti muutosta. Haluamme voimistaa kestävän kehityksen mukaisen palmuöljyn tuotantoa, ja neuvottelemme toimintasuunnitelmasta toimittajiemme kanssa.”

Mondelēz Internationalin kestävän palmuöljyn toimintasuunnitelma on tuloksena useiden vuosien tiiviistä yhteistyöstä eri osakkaiden, kuten WWF:n, UNDP:n ja eri maiden hallitusten kanssa. Olemme käsitelleet suunnitelmaa myös toimittajiemme kanssa. Yhtiön järjestämässä kyselyssä vuonna 2013 kartoitettiin toimittajien kyky määrittää heidän tuottamansa palmuöljyn alkuperä. Samana vuonna yhtiön koko palmuöljytuotanto tuotettiin Kestävän palmuöljyn yhdistyksen (RSPO) periaatteiden mukaisesti.

Palmuöljytuotantoa koskeva toimintasuunnitelma on osa yhtiön Call For Well-being -ohjelmaa, joka kannustaa yhtiön henkilökuntaa, toimittajia ja yhteistyötahoja kehittämään yhdessä innovatiivisia menetelmiä, joilla voi olla positiivinen vaikutus maapalloon ja ihmiskuntaan. Ohjelma sisältää neljä keskeistä osa-aluetta, jotka ovat olennaisia maailman hyvinvoinnille ja joihin yhtiöllä on hyvät vaikutusmahdollisuudet: kestävä kehitys, terveellinen snacking-kulttuuri, yhteisö ja turvallisuus.

Palmuöljytuotantoa koskeva toimintasuunnitelma täydentää Mondelēz Internationalin laajempaa sitoutumista tärkeimpien maataloushyödykkeiden hankkimiseen kestävän kehityksen mukaisesti. Yhtiön 10-vuotiset, 600 miljoonan dollarin sijoitukset Cocoa Life- ja Coffee Made Happy -ohjelmiin auttavat maanviljelijöitä luomaan menestyviä yhteisöjä. Yhtiön menestystä niittänyt vehnänhankintaohjelma Harmony taas edistää biodiversiteettiä ja hyviä ympäristökäytäntöjä.

Faktaa
  • Laadittu yhteistyössä YK:n kehitysohjelman ja Maailman luonnonsäätiön kanssa
  • Palmuöljytuottajien on pystyttävä jäljittämään tuotantoketjut ja julkaisemaan kestävän kehityksen mukaiset toimitusmenetelmät ja niitä koskevat aikataulut vuoteen 2015 mennessä
  • Suunnitelman mukaan yhtiön ostama palmuöljy tuotetaan 100-prosenttisesti Kestävän palmuöljyn yhdistyksen (RSPO) periaatteiden mukaisesti vuodesta 2013 
Mondelēz Internationalista

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) on maailman johtava yritys suklaan, keksien, purukumin, makeisten, kahvin ja kaakaojuomajauheiden tuotekategorioissa. Mondelēz Internationalin liikevaihto on noin 35 miljardia dollaria, ja luomme iloisia herkutteluhetkiä 165 maassa. Mondelēz International on ylpeä jäsenyydestään Standard & Poor’s 500:ssa, NASDAQ 100:ssa ja Dow Jones Sustainability Indexissä. Olemme Pohjoismaiden markkinajohtaja seuraavissa tuoteryhmissä: suklaa, kahvi, tuorejuustot ja kaakao. Tuotevalikoimamme sisältää tunnettuja tuotemerkkejä kuten LU, Domino, Fanipala, TUC, Marabou, Gevalia, Philadelphia ja O’boy.

Mondelēz Internationalilla on Pohjoismaissa n. 1500 työntekijää. Suomessa toimipiste sijaitsee Vantaalla.

Lähde: Mondelēz International

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.