p

Ruokajätti Orkla sanoutuu irti metsätuhosta

Pohjoismaiden suurin ruokajätti Orkla on sitoutunut luopumaan metsiä tuhoavan palmuöljyn käytöstä kaikissa tuotteissaan. Orkla omistaa yli 60 ruokayritystä Euroopassa ja Venäjällä sekä intialaisen MTR Foods –ruokamerkin ja on tunnettu muun muassa seuraavista tuotteistaan:  Ahti, Abba, Boy, Kallen mätitahna, RisiFrutti, Panda, Ekströms, Felix, Grandiosa, Pastella-pastat, Fun light, Jacky ja Frödinge.

Yhtiö haluaa katkaista kaikki yhteytensä metsätuhoihin, ja on siksi valmis käyttämään jopa palmuöljyn sertfiointijärjestelmä RSPO:takin tiukempia kriteereitä vuoteen 2017 mennessä. Yhtiö vaatii myös palmuöljyn tuottajiaan sitoutumaan työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksien kunnioittamiseen.

Orkla liittyy näin joukkoon, johon kuuluvat jo muun muassa Nestlé , Unilever ja Mars sekä palmuöljytuottajat Wilmar and GAR. Kaikki edellä mainitut yritykset ovat paineen alla muuttaneet toimintatapojaan metsäkadon hillitsemiseksi.

Uusi käytäntö, jolla pyritään metsäkadon pystäyttämiseen, on vasta ensimmäinen askel matkalla haaveeseemme. Haaveemme on, ettei tavallisten ihmisten tarvitsisi enää olla mukana tuhoamassa sademetsiä ostamiensa tuotteiden kautta.

Lähde: Greenpeace »»

0 comments:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.